Startmotorn är lös

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Startmotorn är lös

Detta ämne innehåller 8 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2004-12-23 20:23.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11216

  anonymous
  Deltagare

  Hej!
  När jag skulle åka hem från jobbet i dag så hände inte mycket när jag vred på startnyckeln. Jag lyfte på huven och fann att startmotorn gick att rucka lite upp och ned och fram och tillbaka. Jag tror att starmotordrevet legat an mot kuggkransen tills motorn skurit och därefter skakat loss.

  Jag är väl vad man brukar beteckna som normalhändig, men med bara lite vana av motorskruvande. Hur svårt är det att byta en trasig startmotor? Kan något annat (kuggkransen) vara skadat? Finns delar att få tag på? Behöver jag lyfta ur motorn?

  #78646

  lelle f
  Deltagare

  Du behöver inte lyfta ur motorn om det bara är starten som gått , Om du släpper på motorfästet på samma sida som starten så kan man med en domkraft höja motorn lite och det räcker för att lättare komma åt den undre bulten . Ta loss den och kolla drevet , oftast så är det bara att byta start så funkar det igen .

  #78647

  anonymous
  Deltagare

  Hygglo!

  Jag ska kolla det. Är det någon som har en gammal startmotor till en v4 67:a?

  #78648

  anonymous
  Deltagare

  Förresten…

  Måste jag tappa ur motor- eller växellådsolja när jag jockar med det hela?

  #78649

  saab v4-ever
  Deltagare

  Du behöver inte tappa ur några vätskor eller oljor, man behöver inte lyfta särskilt högt. Det kan vara bra att ha ett spärrskaft, dubbla förlängare och en 9/16 hylsa för att komma åt den undre bulten till startmotorn. Har för mig att det funkar hjälpligt med 14mm hylsa också. Den övre lossas enkelt med ringnyckel. Tänk på att ta bort kablarna från batteriet så att du inte kortsluter något i onödan. 😮
  Bra belysning gör inget!
  Mvh
  ///Harald

  #78650

  enor
  Deltagare

  Nej!

  #78651

  jorgen b
  Deltagare

  Det kan räcka med att spänna fast startmotorn. Under de år som jag körde längre landsvägssträckor med jämn hastighet började delar skruva lös sig i min V4. En gång tyckte jag att startmotorn hade börjat låta lite konstig, men det slutade i att en dag då jag skull starta högg start motorn i med sitt vanlig ljud, sen kom ett klonk och sen var det tyst, startmotorn hade lossnat helt 😮 nå, jag hittade den ena muttern och skruvade fast start motorn löst för att få igång bilen.

  Kan hända att du råkat ut för ett lika enkelt fel.

  #78652

  gunnerfeldt
  Deltagare

  Hej.
  Jag vet att Beg. Bildelar i Linköping har en startmotor till en 67:a.
  Tel: 013-315 080 , Fax: 013-149 380
  Lagernr: 49245.
  Mvh Jonas

  #78653

  anonymous
  Deltagare

  Vill bara ge en liten lägesrapport, samt prisa saabfolket och detta forum i synnerhet. Incidenten med startmotorn inträffade i torsdags, för precis en vecka sedan. Jag skulle åka hem på lunchen, när jag upptäcker vad som inträffat. Under eftermiddagen börjar jag bli uppgiven. Kollar forumet och blocket efter en ersättningsbil. Men de är dyra och jag är väldigt fästvid just 67:ans V4.
  Under kvällen skriver jag inlägget. Får svar inom tio minuter. Efter en timme får jag ett mail med erbjudande om en begagnad startmotor. Efter ett telefonsamtal är en startmotor på väg och den kom idag. Det är få förunnat att ha en sådant stöd. Tack allihop för att ni håller SAAB-andan levande!
  Nu står bilen utanför maskinhallen på jobbet, och i mellandagarna går jag lös på den.

  God jul allesamman!

  Jonas

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng