Startproblem

Forum Modellspecifika forum Sonett Startproblem

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-04-24 17:11.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12534

  bluesman
  Deltagare

  Tänkte kolla med expertisen på SSK innan jag börjar felsöka Har fått ett litet problem, ibland när jag skall starta bilen (Sonett V4) så säger det inte ens klick i startmotorn och tänkte höra om det finns något tips vilken del jag skall börja rota i. Första gången detta hände så rullade jag fram bilen lite med växel i och då gick det bra så jag trodde det var strul med startmotorns ingreppning men så idag när det hände så fick jag lov o knuffa igång bilen..

  Tacksam för svar!

  #86363

  stefan
  Deltagare

  Det kan naturligtvis vara en hel del saker som krånglar, tändningslås, glappkontakt osv men det vanligaste är annars dåliga kol i startmotorn. Solenoiden jordar nämligen genom kolen och är det dålig kontakt där så händer nada. Om man då bankar på startmotorn som många gör eller lyckas vrida på den en aning så kan man helt plötsligt få kontakt och det går ett par ggr tills nästa gång.
  / Stefan

  #86364

  bluesman
  Deltagare

  Ok, då kanske det kan vara värt att plocka loss startmotorn och titta lite närmare på den,tack för tipset.

  Mvh

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng