Startproblem med 99an

Forum Modellspecifika forum 90/99 Startproblem med 99an

Detta ämne innehåller 4 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-03-31 07:38.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12434

  anonymous
  Deltagare

  Jag har problem med min 99:a -78 i starten. När man vrider på nyckeln så slår alla mätare av sig, men bilen startar inte. Om man ruckar på nyckeln och/eller slår till och från några gånger kommer den till start och startar hur bra som helst. Det gäller bara att man så att säga får till gnistan.

  Men vad är det som gör detta? Den har inte varit så förut och problemet har kommit nu de två senaste månaderna. Kan det vara starmotorn eller tändningslåset som spökar? Eller har det rent av något annat kul som har hänt? Bilen har för övrigt bara gått 9000 mil.

  #85882

  berth
  Deltagare

  Jag har haft liknande problem. Det var dålig kontakt vid startmotorn med strömkabeln som kommer från batteriet.
  Så kolla den och jordflätan. Meddela här resultat!

  #85883

  saab-jonte
  Deltagare

  mycket troligt att det är anslutningarna på startmotorn som har oxiderat, eller allmännt dålig kontakt i kabeln, trevligt arbete med startmotorn…. sitter ju under avgasgrenröret, annars är det tändningslåset…

  #85884

  chriss
  Deltagare

  Hade problem med min 99 -79 den klickade bara när man vred nyckeln och då va det dålig kontakt på batteriet tror jag, ryckte i kablar till start motorn också. dvs dålig kontakt någonstans.

  #85885

  hakan persson
  Deltagare

  Hej!
  Felet som du beskriver brukar det oftast att vara tändningskontakten som sitter vid tändningslåset,men kolla givetvis jordflätorna ändå.
  /
  Mvh Håkan

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng