Startproblem

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Startproblem

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-05-29 19:58 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7092
  oskarforsberg
  Deltagare

  Hej, ledsen att jag spammar forumet med mina dumma frågor men denna bilen tar musten ur mig.
  Har precis bytt alla delar i tändsystemet, vissa två gånger. Efter att ha bytt vattepumpspackning så var det då äntligen dags för den efterlängtade provturen! När 95:an startat gick den som en dröm, jag justerade gasreglaget, luft/bränsle blandningen, tomgången och drog i väg på skogsvägarna. Gick jättebra och jämt och grymt kul att köra. Stannade till för att justera motorhuven och sen går den inte att starta igen. Efter mycket om och men så tänder den äntligen men då på en cylinder. Till slut får jag igång den och då går den toppenfint igen. Nu ikväll skulle jag hämta upp en polare och i samband med inbromsning dör den igen. Nu omöjlig att starta.

  Frågor: varför trilskas den så, vill åbäket bli skrotat?

  Vad finns det för anledningar till att den inte tänder när starmotorn går?
  Har funderat på om den inte pallar ge ström till tändspolen samtidigt som starmotorn går. Kan vara något annat också, men soppa får den i alla fall.
  Testat med gamla tändspolen, kollat brytarna mm igen men nu får det vara.

  Mvh, tack och förlåt
  Oskar

  99 -77 luftfjädring och förgasare
  900i 8v -88 finbil
  9000 2.0t -98 trimmad bruksbil

  #47851
  Dicst
  Deltagare

  Hmm, lät nästan som om den fick för mycket soppa där…?
  Du behöver hjälp på plats! Det finns så mycket som måste lira tillsammans i en motor, allt från skit i tanken hela vägen ut till en tät bakre ljuddämpare kan djäklas. M a o behöver du någon rutinerad som kan ta en helhetsyn på bilen, annars kan vi sitta här och jaga spöken på forumet tills nästa milenieskifte.

  I trakterna kring Uppsala finns mycket duktigt folk. Annonsera ett sådant rop på hjälp här på forumet kanske du får napp omgående, fast denna vecka är nog körd då de flesta försöker få fart på sina bilar ner till Thn.

  Ska du sälja en TT-95:a vet jag iof någon som är itresserad…

  Mvh
  /D

  #56155
  turbojohan
  Deltagare

  Min första tanke som kommer upp i huvet iom att den verkar vara varm när den krånglar, stämmer flottörnivån i förgasaren? Jag har råkat ut för att förgasaren läckte igenom bensin så flottörnivån sjönk, och då var den näst intill omöjlig att starta när motorn var varm/ljummen. Väntade man däremot tills den svalnat igen gick det bra.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng