stolar och bälten i 93 B

Forum Modellspecifika forum 92/93 stolar och bälten i 93 B

Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2008-09-14 12:56.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18627

  fvh
  Deltagare

  Hejsan hade tänkt sätta 3-punkts bälten och bättre stolar i min 93 B, så jag undrar vilket lösning som är bästa

  1.sätta in v4 stolar och borra i B-stolpen och i golvet så jag kan fästa 3-punkts bältena ?
  2.sätta in sånna stolar som redan har 3-punkts bälte i ryggstödet? typ som på bilden fast andra

  vilket av dessa två lösningar är säkrast och bäst?

  //Frank

  #127221

  kg70
  Deltagare

  Att montera en stol med inbyggd övre bältesfästpunkt innebär att stolens infästning i golvet måste ta upp en del av din kroppsvikt vid en eventuell olycka. Det är väldigt osäkert om infästningarna i golvet klarar det utan att förstärkas.

  En annan sak jag tänker på är att stolarna ser ut att vara hämtade från ett tungt fordon (buss?) Kraven på bältesfästpunkter i tunga fordon är betydligt lägre än för personbilar. Alltså är den övre infästningen inte dimensionerad för att sitta i en personbil.

  Mitt råd är att du använder en personbilsstol utan inbyggda bältesfästpunkter. Helst en stol som inte är tyngre än originalet.

  K-G

  Saab 99 1969, 1970
  Saab 90 1985
  Saab 9000 Aero 1996
  Opel Manta A 1972

  #127228

  fvh
  Deltagare

  Menade inte precis att jag ska ta stolarna från buss/lastbil utan har sett några bilar som har haft bältet i ryggstödet, kommer inte bara på vilket märke/modell det var.
  Men har TT-stolarna och V4-stolarna samma fästen? och finns det några bestämmelser om hur 3-punkts bälte ska monteras ? så att inte besiktningsmännen blir sura?

  #127233

  rodder76
  Deltagare

  Finns ju några olika bilar som har bältena inbyggda i stolarna, och jag tror absolut inte det är något problem. Men man kan alltid fråga en SFRO-besiktningsman eller ringa till Bilprovningens tekniska för att få svar på om det behövs någon ytterligare förstärkning.

  SJälv tror jag inte detta ställer till något bekymmer, vilket jag baserar på hur sportstolar och bälten fästs i rally/racing-bilar.

  Sen att jag tror att det ser mer original ut (eller hur man ska uttrycka det) med ett traditionellt upphängt trepunktsbälte är en annan sak!

  #127252

  fvh
  Deltagare

  Okej, Då får jag ta och ringa till Bilprovningens tekniska och kolla vad dom säger om detta, Men vet du någon bil som har sånna stolar? för just nu står det helt stilla i min hjärna på vilka bilar som har sånna stolar^^

  //Frank

  #127253

  rodder76
  Deltagare

  kolla i cabbar och coupeer utan b-stolpe
  Vet att mercedes har haft… och jag har läst en tråd någonstans på ett svenskt forum om någon som sökte samma sak… men var tusan läste jag det, och vad kom han fram till….
  Tyvärr sviker minnet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng