Stöldförsök på min fina Saab 99l automat.

Forum Modellspecifika forum 90/99 Stöldförsök på min fina Saab 99l automat.

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-09-07 16:23 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13088
  anonymous
  Deltagare

  Har råkat ut för ett stöldförsök på min gamla pärla och behöver därför byta dörrlås till förardörren och tändningslåset. Undrar lite om det är någon som har något tips, eller rent av har sånna grejer liggandes som kan tänka sig sälja. Och som om inte stöldförsöket vore nog så står bilen på ett lite olämpligt ställe och nu när man inte kan vrida nyckeln så går det inte att lägga i Neutralen så att man kan putta undan bilen, finns det nåt sätt att komma runt den spärren?

  / Niclas

  #88643
  gammsaaben
  Deltagare

  Om tändningslåset ändå är förstört kan du pröva att banka ner en fet skruvmejsel med en hammare i nyckelhålet och se om du sedan kan använda skruvmejseln som tändningsnyckel. Fast det kanske är vad tjuven redan prövat… 😛

  Testa förresten att lirka lite med en skruvmejsel först innan du använder våld. Jag tappade bort nyckeln till en 900 -81 jag hade, men den gick lika bra att öppna/starta med en husnyckel/skruvmejsel/glasspinne etc..

  Det finns en anledning till att gamla Saabar är tjuvarnas favoriter. Rattkrycka och immobilizer är verkligen att rekommendera till alla gamla Saabar, speciellt rattkrycka eftersom den syns utifrån och brukar medföra att tjuven inte ens gör ett försök. Att plocka med sig/flytta tändreläet är en annan variant.

  #88644
  anonymous
  Deltagare

  Hej, har provat allt det nu, tyvärr utan resultat. Har pratat med försäkringsbolaget och dom sa att det är bara att lämna, det blir inte dyrare än självrisken. Så nu är bilen bärgad till en verkstad som ska ta sig an bilen om en vecka. Man har inte någon lust till att börja gräva i det själv så det känns skönt att skicka iväg bilen, betala och tänka på annat.

  #88645
  matthias r
  Deltagare

  Jag har tänd+dörrlåscylinder om du behöver.

  Matthias tel 0143-139 22 eller mail matte.r@telia.com

  #88646
  anonymous
  Deltagare

  Ok, tack så mycket, men jag har lämnat in den så slipper jag ta tag i det.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng