su bensinpump

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT su bensinpump

 • Detta ämne har 6 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2015-02-25 11:05 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22699

  Vilket tryck ger en vanlig su pump som sitter i kortnosen? Om man kopplar 2 st parallellt, ökar då trycket till dubbla eller är det bara bränslemängden som dubblas? Läste någonstans att man gjorde så vid montering av solex 44 pii förgasaren? Nån som vet?

  #201937
  Dicst
  Deltagare

  Ca 0.2bar
  Parallellt kopplade pumpar ger dubbla flödet

  #201952

  På vissa rallybilar/motorer monterades dessutom bränsleretur. Vad jag kom ihåg gällde det främst trippelförgasarna. Kanske även PII? Vad var syftet med det röret?

  /mikael

  #201954
  stefan
  Deltagare

  för att få cirkulation på det och därmed kallare bränsle

  #201986

  Tack för svaret Stefan. Du kanske kan förklara vidare:
  var det bara ett rör man drog tillbaka eller fanns det någon ventil eller liknande? Om man bara hade ett öppet rör så man fick bensinen att cirkulera måste det väl ha påverkat mängden bensin som klarades av att pumpa in i förgasaren. Eller skapar förgasaren ett sug när den öppnas? Drog man returen tillbaka ända till tanken?

  /mikael

  #200443
  stefan
  Deltagare

  vet inget i detalj på just saab men bränsleretur är det många bilar som har. Dock är det aldrig helt öppet åt det hållet. I förgasare är det tex en strypning så du bara har ett hål på 1-1.5mm typ i utloppet. Det räcker för att få retur på det men ändå inte sänka trycket.

  #201993
  sabbe
  Deltagare

  Bränsleretur är ett vedertaget sätt att slippa ånglås när förgasaren blir uppvärmd när man stänger av motorn en stund under varma sommardagar.
  Då kan det även finnas en ångavskiljare på ledningen mellan pump och förgasare.

  Sabbe

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng