svårstartad og900

Forum Modellspecifika forum OG900 svårstartad og900

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-05-18 14:13.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22124

  jimbo
  Deltagare

  hej har en 900s 92:a som startar och går jättebra men ibland inte alltid när man stängt av motor och ska starta den när den är varm så vill den inte starta, väntar man 5-10 minuter startar den galant. kan även nämna att min tomgång ibland går upp till ca2000 varv.
  varför vill den inte starta????

  mvh jimmy

  #158234

  saabgunnar
  Deltagare

  Hej! Detta med hög tomgång kan vara tomgångsregulatorn. Den sitter längst fram på motorn ovanför termostaten. Om den kärvar så kan den också bli svårstartad- Ta loss de grova slangarna (från insuget) och spraya 5-56 i den. Kan hjälpa./Gunnar

  #158249

  turbocab
  Deltagare

  Vanligt fel på S är också tempgivaren. Sitter mellan spridarna, tvåpolig kontakt. Denna kan vara orsaken till startproblemen också, fast i mina fall när den krånglade så var det med kall motor. Om motorn inte startar – ryck ut kontakten helt. Då simulerar boxen ett värde och bilen startar kanske (om det var denna som var kass). Nya finns bla på Speedparts. Men tomgångsmotorn är ju ökänd också. Har dock fått tips om att denna inte alltid är så dålig som det är lätt att tro, utan att tex spridarna eller BTR kan vara problemet också.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng