Svårt med delar

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Svårt med delar

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Svårt med delar

  • Författare
    Inlägg
    • april 3, 2004 at 09:56 #10374

      Jag har ju en 99:a med triumphmotorn och det verkar som om det är svårt att få tag i rätt delar för den. Jag har t.ex. köpt ett fördelarlock och rotor på Micro och när jag jämför med det som sitter i bilen är det nya betydligt mindre. Tändkablarna jag köpte på Mekonomen fattar jag inte alls hur de tänkt att de ska kunna passa. De nya skiljer sig från de gamla i båda ändarna.

        april 3, 2004 at 18:10 #73791

        triumph motorn har ett AC Delco system med ett ganska stort lock och senare saabar med Bosch system har ett mindre lock och det är det du fått. Micro vet nog inte ens vad AC Delco är för något………Jag har tändningsdelar om du inte hittar lokalt.

          april 4, 2004 at 12:56 #73792

          Jag var inne på Mekonomen i Sollentuna och beklagade mig över att jag inte fick i tändkablarna och då nämnde jag fördelardosan. De visste vilken det var jag skulle ha och den kommer imorrn.

          Jag tänkte försöka få i de nya tändkablarna idag och se om det funkar. Jag har gjort rent den gamla fördelardosan så gott det gick.

          Jag ska försöka få tillbaks pengarna från Micro.

            april 5, 2004 at 10:28 #73793

            Jag lyckades med visst våld få tändkablarna att passa i fördelardosan. Sedan tittade jag lite närmare på tändstiftet. De som jag provat med hade en liten gänga istället för den knopp som satt på de andra tändstiften. Efter att byte fick jag dit kabeln i båda ändarna.

            Motorn startar fortfarande inte men jag lyckades eliminera en felkälla till.

              april 5, 2004 at 11:24 #73794

              Bor du i Sollentuna?

              Jag bor i Häggvik, så om du skulle behöva lite mer handfast hjälp vid något tillfälle så kan du ju höra av dig. Lite erfarenhet och lite verktyg börjar jag ju samla på mig.

              Martin

                april 5, 2004 at 12:21 #73795

                Jag bor i Spånga, men närmsta Mekonomen ligger i Sollentuna och det är inte såvärst stor omväg att ta den vägen till jobbet.

                Tack för erbjudandet! Hjälp känns det som om jag behöver lite för jämnan, men jag ska nog klara av att byta tänkdkablar och fördelardosa/rotor själv när jag väl fått rätt modell.

                Såg på sin e-postadress att du jobbar på Saab Tech. Är det kontoret i Kista? Jag sökte jobb där förut.

                  april 5, 2004 at 13:44 #73796

                  Jo, det är i Kista. Dock får man väl erkänna att den svenska försvarsindustrin blomstrar ju inte just nu, så man får väl se hur länge till.

                • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.