Taksökare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Taksökare

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-12-16 08:07.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13477

  john asplund
  Deltagare

  På min kära gröna 65a monterade jag i somras en Ticka taksökare. Nu undrar jag hur det egentligen är, var taksökare förbjudet vid rally på långnosens tid, och vet någon om SBP kan komma att ha synpunkter på den vid nästa besök.Har dom det får jag väl stoppa ner en regnmätare i hålet på taket

  I tillbehörsbroschyren från -65 så saluför SAAB 2 st olika taksökare, både Jonson och handtag för montering på knopp Marchal så jag antar att det åtminstone var tillåtet för bruk på allmän väg vid den tiden.

  #90606

  enor
  Deltagare

  Som jag har fattat det var taksökare inte längre tillåtet ’65, i alla fall var det den allmänna uppfattningen på forumet här för några år sedan när jag ställde samma fråga som du angående min ’65:a som jag hade då.

  Beträffande bilprovningen så kan jag meddela att åtminstone här i Vänersborg/Trollhättan går det fint att besiktiga en trubbnos med Marchal på taket, enligt egen erfarenhet!

  #90607

  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Vad jag har förstått så är det inte förbjudet att ha lampan sittande där, men den skall inte gå att tända.

  #90608

  john asplund
  Deltagare

  Jag kan ju bara rycka säkringen när man åker in på Sbp, då borde dom ju inte klaga. jag tycker att det är så fint så om det är tidakorrekt är inte så viktigt, bara kul att veta. Vad lagen däremot säger kan ju vara bra att veta. En riktigt seriös SAAB-älskare hade kanske till och med kollat det innan han satte borren i taket, men det fanns dte inte tid för

  #90609

  enor
  Deltagare

  Jag ringde till SBP innan jag tog hål i taket och frågade om det var tillåtet med taksökare på gamla bilar. Hans motfråga kom rasande snabbt, efter en bråkdels sekund: ”jaha, är det en Saab eller en bagge? det brukar vara antingen eller som vill ha dom!” Sedan sade han, med ett leende som hördes hela vägen genom luren: ”Vi kallar det för arbetsbelysning bara, det är inga bekymmer. Och visserligen hänger det ner en hård spak mitt i taket men det är ganska löst definierade säkerhetskrav på dom årsmodellerna. Skruva dit den du bara!”

  #90610

  john asplund
  Deltagare

  Bara jag inte glömmer att byta till ordinarie nummerplåtar så borde det ju gå bra med andra ord, senaste besiktningsmannen var väldigt glad när han fick besikta bilen och vem blir inte glad av att köra TT!!

  #90611

  Jag hade inga som helst problem vid min besikting av 93:an med taksökare.
  Hela bilprovningen stannade upp när jag rullade in i hallen med XP-system.
  Till och med kontorspersonalen kom ut blev som lyriska över sången.
  ”Det är inte ofta man får in sådana här klenoder”, ”vad ljuvligt det låter, så ska en riktig bil låta” och ”kolla in den bilen pojk (det var en praktikant där), så ska dom se ut” var några av kommentarerna som haglade vid besöket.
  En kul upplevelse…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng