Tändinställning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Tändinställning

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2006-02-21 18:32 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13847
  anonymous
  Deltagare

  Nybörjare som jag är, åtminstonne innom tändnigsområdet, har jag ändå lyckats lista ut problemet med varför V4:an dog när man gasade. Membranet i vaccumklockan till tändningen har spruckit, varför tändningen inte ställs upp när man gasar. Jag såg också att det var dags att byta ut hela fördelaren, det var inte vackert där inne…

  För att se det nummer som står på fördelaren var jag tvungen att skruva bort den helt, men i min iver glömde jag bort totalt att se i vilket läge den stod, och har därför ingen som helst aning om hur en ny ska vridas, jag antar att man ställer in någor när man vrider den (hela fördelaren), men jag är som sagt novis innom området.

  Det jag nu undrar är:
  1. Är det någon som vet vart man kan få tag på en fördelare med nr. 0 231 146 012, och vad bör en sådan kosta? Kan man köpa begnagade, eller är det som att köpa begangnade lameller?
  2. Hur i hela friden ska jag kunna få reda på hur den ska stå, har hört något om stroboskoplampa men vet ej vad det är, hur den fungerar, eller var man kan få tag på den. Vet inte ens om man kan använda en sådan i dethär fallet.

  Är tacksam för all hjälp jag kan få.

  #92516
  anonymous
  Deltagare

  Glömde visst att tillgga att vrålåket i fråga en en V4 från -71, om det har någon betydelse.

  #92517
  matthias r
  Deltagare

  Fördelaren på V4an är en seg och långlivad historia som du utan risk kan ersätta med en annan begagnad– de går sällan sönder.

  #92518
  William
  Deltagare
  #92519
  saab-jonte
  Deltagare

  går att byta bara membranet, enda är om det är ”gammla” fördelaren eller ”nya” på din, varg går brytpunkten? på 1968 :an som jag bytte på så var det inte samma membran eller fördelare som på min 74, men fick efter mycket krångel tag i en likadan som den gammla, ersatte och det blev en fruktansvärd skillnad, om din har det gammla membranet så kan det vara mer knepigt att få tag på ett än den nyare, den nyare har jag fräscha membran till i en mängd som är testade och ok!

  #92520
  anonymous
  Deltagare

  Jag får tacka så mycket för all hjälp.

  Det ska nog fixa sig till slut i alla fall…

  Känns verkligen välkomanande när man skriver en tråd för första gången och får hjälp direkt.

  Tack så mycket!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng