Tändningslås 99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Tändningslås 99

Detta ämne innehåller 6 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-07-24 18:07.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12709

  berth
  Deltagare

  Döm om min förvåning när jag ska starta min 99:a igårkväll och nyckeln gick hur lätt som helst att vrida på men ingen hände. Ngt har tydligen gått sönder för den halvmåne med kuggar som ska vridas rör sig inte. För att lossa och kunna titta, ev byta tändningslås, måste man ta loss växelföraren vid vxl-lådan?

  #87115

  porsche944
  Deltagare

  Bara om du skall ta ut hela växelbocken, ta ur sprinten i vxl knuten så kan man vrida på hela bocken, dock skall de 3 spec skruvarna tas bort. Glöm inte att justera in växellägena efteråt.

  #87116

  stefan
  Deltagare

  Precis samma sak råkade jag ut för på en bil jag lagade åt en på byn, det gick bara runt runt och där var det den lilla tungan mellan lås och kuggsegment som var av……….Isär med allting och med några få fragment kvar av tungan lyckades jag att löda fast resterna med gassvetsen och hårdlod. Sen rotade jag runt i skuffen av nån annan anledning och då låg det ett komplett begagnat hus i en kasse där…………Ägaren hade tydligen köpt ett begagnat i reserv för låset gick som sagt skapligt tungt och de hade tänkt att byta…………lagom mysigt när man spenderat en halv förmiddag med att lappa ihop resterna av det gamla !

  #87117

  oyvind
  Deltagare

  Hei, Jeg også var ute for samme sak tidligere i vår, og det er nok den lille tungen mellom lås og kuggsegment ja. Det jeg gjorde etter å ha tatt ut selve låssylinderen, var å borre to hull nedover i kuggsegmentet disse ble så gjenget opp og der satte jeg inn to gjengede tapper som jeg slipte til slik at de ble som en ”ny” tunge, og dette fungerer helt utmerket.

  #87118

  berth
  Deltagare

  Ja så har semestern passerat när jag skulle ha gjort en massa saker, bl a fixat till tändningslåset….
  Men, det ser fördj… krångligt ut…. I mitt fall så fungerar ju allt med länkar å kuggar å sånt, jag kan starta den med hjälp av en skruvmejsel som jag bänder mot kuggsegmentet under själva låset. Kuggsegmentet vrids alltså inte när jag vrider nyckeln. Kan man inte byta själva låset bara, men isåfall hur får man loss det?

  #87119

  saab-jonte
  Deltagare

  det är lätt att byta hela och eller ta loss hela bocken…. lättast genom att ta ur stolarna och mattan… kan man passa på att tvätta mattan på golvet oxå… så blir den som nu sen… har ett beg. i bra skick till en 99… dock till 5.vxl turbo men själva låset och nyckel + kuggkrasen är i mycket gott skick och fungerar, ej brutet.dvs. så bara den nyckeln som är till låset passar!

  skicka PM om intresse finns

  #87120

  berth
  Deltagare

  Jag tycker att det inte ser helt lätt ut…. Det du kallar ”bocken” tas den loss intill vxllådan också? Förutom tre konstiga muttrar man behöver spec-verktyg till…

  Går det inte att få loss bara låset där nyckeln sitter?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng