Tändningslås 99

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Tändningslås 99

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Tändningslås 99

  • Författare
    Inlägg
    • juni 3, 2005 at 05:05 #12709

      Döm om min förvåning när jag ska starta min 99:a igårkväll och nyckeln gick hur lätt som helst att vrida på men ingen hände. Ngt har tydligen gått sönder för den halvmåne med kuggar som ska vridas rör sig inte. För att lossa och kunna titta, ev byta tändningslås, måste man ta loss växelföraren vid vxl-lådan?

        juni 3, 2005 at 05:35 #87115

        Bara om du skall ta ut hela växelbocken, ta ur sprinten i vxl knuten så kan man vrida på hela bocken, dock skall de 3 spec skruvarna tas bort. Glöm inte att justera in växellägena efteråt.

          juni 3, 2005 at 07:23 #87116

          Precis samma sak råkade jag ut för på en bil jag lagade åt en på byn, det gick bara runt runt och där var det den lilla tungan mellan lås och kuggsegment som var av……….Isär med allting och med några få fragment kvar av tungan lyckades jag att löda fast resterna med gassvetsen och hårdlod. Sen rotade jag runt i skuffen av nån annan anledning och då låg det ett komplett begagnat hus i en kasse där…………Ägaren hade tydligen köpt ett begagnat i reserv för låset gick som sagt skapligt tungt och de hade tänkt att byta…………lagom mysigt när man spenderat en halv förmiddag med att lappa ihop resterna av det gamla !

            juni 7, 2005 at 07:25 #87117

            Hei, Jeg også var ute for samme sak tidligere i vår, og det er nok den lille tungen mellom lås og kuggsegment ja. Det jeg gjorde etter å ha tatt ut selve låssylinderen, var å borre to hull nedover i kuggsegmentet disse ble så gjenget opp og der satte jeg inn to gjengede tapper som jeg slipte til slik at de ble som en “ny” tunge, og dette fungerer helt utmerket.

              juli 24, 2005 at 11:12 #87118

              Ja så har semestern passerat när jag skulle ha gjort en massa saker, bl a fixat till tändningslåset….
              Men, det ser fördj… krångligt ut…. I mitt fall så fungerar ju allt med länkar å kuggar å sånt, jag kan starta den med hjälp av en skruvmejsel som jag bänder mot kuggsegmentet under själva låset. Kuggsegmentet vrids alltså inte när jag vrider nyckeln. Kan man inte byta själva låset bara, men isåfall hur får man loss det?

                juli 24, 2005 at 11:36 #87119

                det är lätt att byta hela och eller ta loss hela bocken…. lättast genom att ta ur stolarna och mattan… kan man passa på att tvätta mattan på golvet oxå… så blir den som nu sen… har ett beg. i bra skick till en 99… dock till 5.vxl turbo men själva låset och nyckel + kuggkrasen är i mycket gott skick och fungerar, ej brutet.dvs. så bara den nyckeln som är till låset passar!

                skicka PM om intresse finns

                  juli 24, 2005 at 18:07 #87120

                  Jag tycker att det inte ser helt lätt ut…. Det du kallar “bocken” tas den loss intill vxllådan också? Förutom tre konstiga muttrar man behöver spec-verktyg till…

                  Går det inte att få loss bara låset där nyckeln sitter?

                • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.