Tändningsproblem! IBLAND när jag vrider på nyckeln!

Forum / Modellspecifika forum / OG9-5 / Tändningsproblem! IBLAND när jag vrider på nyckeln!

Forum / Modellspecifika forum / OG9-5 / Tändningsproblem! IBLAND när jag vrider på nyckeln!

  • Författare
    Inlägg
    • juli 16, 2014 at 07:47 #24500

      Hej!

      Har googlat på flera olika problem ang att bilen inte startar när man vrider på nyckeln men inte hittat något som matchar.

      Jag har en SAAB 9-5 TDI 2006

      Allt började med att tändningslåset “klickade” alltså inte gjorde det som den ska STARTA BILEN nån gång ibland låt oss säga var tionde gång.

      Det som händer är att just inget händer! Ingen start motor går men alla lampor lyser och stereo och allt funkar! Tidiagare var det ett problem när jag hade dåligt batteri och den inte ville starta på några försök och drog ur batteriet men det har jag nu bytt och jag kan testa länge!

      Numera får jag en chock om bilen startar på första försöket! Det kan ta upp till 20 försök innan den hoppar igång. Jag har försökt att se ett samband men hittar inget!

      Jag brukar lossa på “kåpan” till tändningslåset och kolla kablarna: Trodde länge att detta var lösningen men detta funkar inte längre.

      Jag har försökt olika nycklar

      Jag har provat olika tekniker på att vrida om nyckeln: Hårt, Löst, Sakta, Snabbt, trycka ner hårt/löst osv men jag hittar ingen röd tråd! Känns väldigt random när den väl går igång!

      En sak som jag märkt är att när detta händer så brukar vänster framlyse lägga av! Jag trodde att lampan hade gått men helt plötsligt funkade den en tid men nu har den slocknat igen. Nämde detta för en meck som sa att det var ett relä som tydligen började bli dåligt och att det inte var kopplat till detta men ville iaf nämna det!

      Jag har hittat denna länk: http://saabworld.net/f29/ignition-switch-cylinder-removal-instructions-saab-9-5-a-26395/

      Men det är ju inte riktigt det problemet som jag har, min kolv går upp och ner! Vet inte om det lönar sig att ta isär och göra ren den ändå? Befinner mig på en camping förnärvarande och vill inte bli stående här för alltid! =)

      mvh

      Tommy aka TheEdge

        juli 16, 2014 at 10:46 #177175

        Hej!
        Hade samma bekymmer med vår förra bil. Jag bytte då elkontakten till startlåset. Den sitter monterad under spakstället och styrs av tändningslåsets läge och ger olika funktioner i olika lägen. Den var alltså sliten i kontaktläget till startmotorn.
        Lite bökig att byta har för mig att stolen fick ur. Då gäller det att man inte vrider på startnyckeln…

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.