Tätningsmedel

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Tätningsmedel

Detta ämne innehåller 9 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-11-23 21:15.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15147

  rikard
  Deltagare

  Hej!

  Jag läste i verkstadhandboken till min V4 att man ska använda tätningsmedel på vissa packningar i motorn när dom monteras. Vad är detta för tätningsmedel? Och ska man använda det på alla packningar?

  Fick ett tips att använda nått som heter Permatex som tätningsmedel på alla packningar. Nån som vet nått om det, eller var jag kan köpa det?

  #100291

  stefan
  Deltagare

  Nej använd inte permatex, det är ett packningsklister som är mäkta populärt men nästa gång du ska demontera nåt du limmat med detta så vet du varför du inte skall använda det…….Du kan med fördel applicera lite packningssilicon i tråghörn och dylikt men i övrigt brukar jag bara använda vanligt fett. Jag brukar smeta in papperspackningar i fett och då blir de så härligt lätta att demontera i framtiden.

  #100292

  Bengt Åkesson
  Deltagare
  #100293

  fuling
  Deltagare

  Stefan:
  Jag håller inte med, permatex är det jag använt.
  Funkat kalas hitils.
  Om man nu behöver demontera har man gjort fel och det brukar jag försöka unvika.

  #100294

  lelle f
  Deltagare

  Håller med Fuling , permatex funkar kanon .

  #100295

  rikard
  Deltagare

  Finns det att köpa i vilken bildelsaffär som helst?

  Risken finns ju att det blir fel, eftersom det är min första motor jag bygger ihop, men är det helt omöjligt att dela på om man använt Permatex?

  #100296

  Tomas Rosendahl
  Deltagare

  Åkte till Mekonomen för att köpa Permatex, efter tips här på forumet, men kom hem med Loctite 5923. Dom sa att den ersatt Permatexen. Kollade lite på Google och det verkar stämma. Länk

  #100297

  stefan w
  Deltagare

  Jag använder Permatex klister och nåt grått silikon köpt på Mekonomen som jag inte säkert minns namnet på nu, det kan heta Permatex det också. (eller Loctite, tack Tomas)

  Nåt som jag märkt är att om man använder tätningsmedel på lite tjockare packningar så jäser packningarna ut när man drar åt, dom liksom slirar sig ut och kan haverera utan att man märker det.

  Har även ibland använt ”flänstätning” som jag köpt på Saab med bra resultat.

  #100298

  jacke
  Deltagare

  Jag använde Loctite’s gucka när jag skulle montera ventilkåpspackning på min 99a. En bult på mitten hade gått av så jag chansade med att lägga på mycket tätningsmedel, dock så fortsatte den att läcka olja från ventilkåpan. Gjorde en chansning och smetade på lite mer på utsidan av packningen och topplock. Tror det eller ej men den har inte läckt en droppe olja sen dess!

  Förresten så ska jag montera insug på bilen efter att ha testkört dubbelförgasare(funkade inge bra). Funderar på om man ska skippa tätningsmedel den här gången då jag fick känslan av att det inte blev helt tätt vid kylarkanalerna förra gången. Visst borde det gå lika bra utan?

  /Jacke

  #100299

  stefan
  Deltagare

  Stefan:
  Jag håller inte med, permatex är det jag använt.
  Funkat kalas hitils.
  Om man nu behöver demontera har man gjort fel och det brukar jag försöka unvika.

  Är ytorna felfria så behövs inget mer än bara packningen och vitsen med fett som jag använder är att packningen sätter sig lite snällare jämfört med torrt tillstånd.
  Självklart sätter man ihop en motor eller vad som helst med målsättningen att slippa ta isär den men vad som helst kan ju hända och har man klistrat vattenpumpspackningen till exempel så är det ju ett evigt skrapande för att få bort eländet. Jämför man det med en fettinsmord packning som man till och med kan ta bort hel så ser ju inte jag fördelarna med permatex i det fallet……….

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng