Tidig elektrisk temperaturmätare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tidig elektrisk temperaturmätare

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-05-28 09:53.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22256

  phermansson
  Deltagare

  Till ett litet projekt behöver jag en elektrisk temperaturmätare. Den ska vara från en Saab, gärna 60-tal.
  Nu har jag försökt reda ut vad som fanns som original. Fram till -68 var det etermätare. Sen kom en elektrisk rund som matchar denna bensinmätare:

  Sen 1970 kom de stora instrumenten med bensin, temp och några kontrollampor. Har jag fattat det rätt? Är den lilla tempmätaren från 69 elektrisk? Går det att få tag i en sådan?

  #158590

  vels
  Deltagare

  Den var så vidt jeg husker elektrisk på sport / monte carlo også ( muligvis sonett også )..
  Men de er uhyre svære att få tag i – men alt er da muligt.

  #158599

  Martin
  Deltagare

  Just de Veglia-mätarna du visar på bild är till Saab 95 och alltså ovanligare än VDO-mätarna. Årsmodell 69 är elektrisk. Har säkert en liggande i fint skick

  #158600

  phermansson
  Deltagare

  Kanske ska se om de fungerar då? Finns två matchande etermätare och en Vegliaklocka liggande här också, kanske vore en bra affär att byta dessa mot en elektrisk till -69?
  Men Vegliaklockan matchar de runda mätarna bättre… Finns det runda VDO-klockor?

  Tanken är att bygga en kontrollpanel till husvagnen. En klocka och två mätare, tempmätaren ska visa just temperatur och tankmätaren ska visa batteriladdningen. Givetvis med hjälp lämplig anpassningselektronik, men det blir krångligare med en etermätare. Mätarna placeras på en gråmålad trä eller plåtbit. Vore snyggt med en rund klocka i mitten och de två mindre mätarna på sidorna.

  Alternativ två är ett kombinationsinstrument från senare V4 med tank och temp, där kan man även låta tex laddningslampan lysa när huvudbrytaren är tillslagen. Men det blir klumpigare och inte lika symmetriskt, en stor mätare med en fyrkantig klocka bredvid.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng