Tips: UNDVIK biltemas glödlampor med p45t-sockel!

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tips: UNDVIK biltemas glödlampor med p45t-sockel!

 • Detta ämne har 6 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2006-04-16 01:56 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14079
  enor
  Deltagare

  En sedelärande berättelse:

  Jag köpte mig precis 2 nya fina ljusinsatser till tvåtaktaren. Ville ha den gamla bulliga sorten och hittade fabriksnya sådana (tillverkade i gamla DDR) på tyska Ebay – detta är dock en parentes i sammanhanget. I samma veva som dom kom, hade jag ärende till Biltema och passade därför på att köpa glödlampor – jag köpte både vanliga 45/40-lampor, och dessutom en uppsättning 60/55 halogenlampor med ”gamla” sockeln; jag tänkte att ”jag får testa och se vad jag gillar bäst”.

  Nåväl! Parkerar i garaget och märker nogsamt upp inställningen på de gamla lyktorna medelst tejp på väggen. Skruvar i mina nya insatser och tänder upp. OJ! Ena sidan var bara en oformlig blaffa – den andra liknade assymetrisk ljusbild LITE mer, men långt ifrån bra. Detta var med de vanliga klotlamporna i, så jag bytte till halogenlampor. Nej! Nu var båda sidors ljusbild var sin oformlig fläck. Jag tänkte att ”okej, glasen är E-märkta men det står faktiskt ’DDR’ på dom också, det är väl nån skit jag köpt!” och tröstade mig med att de bara kostat 28 euro inklusive frakt för ett par. DÅ tittade jag närmare på en av glödlamporna och fick se att sockeln var helt skev och sned! Tittade på den andra, och där såg jag inget större fel men när jag jämförde måttet från glödtråd till bas på denna och den skeva så fanns en tydlig skillnad.

  Irriterad plockade jag ur halogenlamporna och mycket riktigt, de var inte heller alldeles likadana. Arg åkte jag till min lokala OK-mack för att se om de hade några glödlampor med p45t-sockel över huvud taget – och jodå, de hade General Electric 45/40. Köpte ett par och klämde i – och kan ni tänka er, PERFEKT ljusbild på båda insatserna!

  Slutet gott, allting gott. Men man TROR ju faktiskt att glödlamporna ska vara åtminstone okej, och man hinner klia sig i huvudet och yttra ett och annat mindre passande ord under tiden man felsöker sånt här!

  /Magnus

  #94053
  alfamats
  Deltagare

  He-he ,Det är mycket man ska undvika där,men visst finns det grejor som är ok.Men man ska ha en himla tur om man hittar på dom.Man blir ju lite less när det strular. / Mats

  #94054
  stefan
  Deltagare

  som en ytterligare parantes i sammanhanget så säljer jag numera nya insatser med bulligt glas men med H4 lampor. 750kr satsen med lampor.

  #94055
  perhaninge
  Deltagare

  Biltemas lampor har fått KRAFTIG kritik i tester och dom har enligt hörsägen börjat att plocka bort delar av sortimentet och söker efter en ny leverantör.
  Kan tänka mig att problemet är att hitta någon som vill sälja bra lampor billigt

  Per/Haninge

  #94056
  walle
  Deltagare

  jag har haft problem med broms klossar att de tar slut 3 gånger så fort som orginal så nu sätter jag bara på orginal grejor när jag byter på nån bil.

  #94057
  stefan
  Deltagare

  Men Biltema är ju lite som IKEA, när man ändå är där så plockar folk på sig lite av varje som kan vara bra att ha och en del verkar inte alls reflektera över hur dåliga en del saker är. Det är liksom nutidens slit och släng mentalitet som styr mycket sånt här. En lampa för 15kr, vem orkar gå dit och reklamera en sån? Näe man köper en ny likadan, ”för de är ju så billiga”………
  Om man gjorde av med kartongvis med lampor på ett år så kunde man ju räkna fram en besparing men en vanlig hobbybilist, hur många lampor gör en sån av med? 5 per år på sin höjd och då kan man lika gärna köpa premium lampor på en gång.

  #94058
  enor
  Deltagare

  Ja, i detta fallet var inte förtjänsten jättestor heller; 19 kr/st på biltema, och 29 kr/st för riktiga grejer på OK.

  Förresten, jisses vad en tvåtaktare laddar mycket helt plötsligt, när halvljuset är på 2x40W istället för 2×55 som jag hade förut! Det är GRYM skillnad!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.