Tomgång på en 2port solex

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tomgång på en 2port solex

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-06-18 05:14 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18085
  freddedw
  Deltagare

  Allså jag blir galen, jag har provat allt tror jag utom att byta delar i förknasaren.

  När bilen är kall så funkar det fin fint och när choken släpper så går det inte alls.
  Om jag då ställer upp tomgången lite lite, så kommer den oftast en stund senare vara så hög att frihjulet inte vill hänga med och ställer jag ner den så… Ja just det då dör den.
  Den verkar extremt känslig man får bara visa mejseln vid tomgångs skruven så antingen drar den upp för mycket eller så skärper den sig och håller motorn i gång. Tills man stänger huven och kör iväg vill säga.
  Men oftast verkar det inte hända något alls förren man vrider för mycket och den drar iväg för högt. ja ghar haft den ståendes efter en justering och den har gått så fint så fint men så fort man stänger huven och åker i väg eller stänger av motorn och provar igen så är det kört.

  Har läst lite här och var på forumet men jag vet inte riktigt om jag har hittat något att gå på, min jävlas ju när den är varm.

  Jag har vart inne på att koppla förbi termokontakten. Men vad gör jag med slangarna vilken styr jag fördelaren med, anslutningen på höger eller vänster sida? Och vad gör jag med den andra anslutningen, pluggar?

  #122803
  kaparn
  Deltagare

  Du har just gjort en klockren beskrivning av en sliten dubbelportsSolex =) renovera eller byt.

  #122993
  freddedw
  Deltagare

  Och vad renoverar man då?
  jag har faktiskt fått den att gå nu, det finns en liten övergångsfas när den går från choken tills den blir ordentligt varm då tomgången är dålig annars går den hyfsat nu.

  #122994
  Per-Erik
  Deltagare

  Om du går in på http://misab.se/ o kollar där så finns det renoverings kit med membran, packningar, nålar osv. Bara att kolla efter din förgasare och beställa! En del koponenter i förgasaren slits, försmutsas, hårdnar osv. och då funkar det inte som det ska…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng