totakter blir for varm – hva kan man gjøre?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT totakter blir for varm – hva kan man gjøre?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-04 20:35.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15973

  henning
  Deltagare

  Hej, jeg har en totakter fra 1962, med standard motor. Problemet er at den blir altfor varm veldig fort, jeg vet at 2 takterne blir varme, men min går langt over den røde linjen ved bykjøring og litt køer. Jeg lurer derfor på om hva som er best å gjøre med saaben? Bytte innmat på radiator? kan det hjelpe? Noen triks man kan bruke? alle tips hadde vært meget behjelpelig.

  #106044

  enor
  Deltagare

  Kontrollera först så att tändningen är rätt inställd, det har STOR inverkan på saken! Kolla också så att avgassystemet inte är tätt.

  #106061

  henning
  Deltagare

  Takk, jeg trort ändningen är ikke er rätt inställd, jeg visste ikke det hadde så mye å si, skal sjekke det ut. Takk for svar.
  Henning.

  #106062

  phermansson
  Deltagare

  En kärvande termostat kan givetvis vara en orsak. Den jag hade i min bil tills nyligen gav en del ‘kul’ effekter. Antingen rusade värmen upp jättesnabbt till kokpunkten, eller så hängde den sig i öppet läge med behaglig motortemp som följd.

  Edit: Även spolning av kylet rekommenderas, kolla även om vattnet försvinner.

  #106065

  stefan w
  Deltagare

  Jag hade problem med att min 64a blev varm, det var ett veck på slangen mellan pumpen och inloppsstosen, mitt under motorn. Byte av slangen löste problemet.

  Kan vara värt att kolla.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng