TT som inte startar

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT TT som inte startar

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-11-12 15:36 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18963
  96GT
  Deltagare

  Har nu tagit med mig min 96-65a från Stockholm till Oslo och det funkade finfint att köra den hit i helgen, men nu vill den inte gå igång. Brukar vara lite tjurig att få igång men den brukar starta upp efter 30-60 sek med full gas.

  Misstänker att de sista 5 milen i hällregn, och att den stått ute i regn en dag gjort sitt. Någon som har några förslag på hur man kan få liv i den igen. Måste ner till Tollen i Oslo som vill se och ha momsen för pärlan.

  (Batteriet schysst och startmotor drar runt fint)

  #130099
  Lollo
  Deltagare

  Har du kollat om den får bränsle, kan ju vara den mekaniska pupen som sagt upp sig!

  #130112
  baard
  Deltagare

  Hej der.

  Dette blir jo litt ”gjettelek” når man ikke vet mere enn det du beskriver..
  Hvis jag forstår deg rett, har bilen fungerat helt topp, inntil du slo av motoren.
  Det höres i så fall ut som feilen har sneket seg på mens den stod stille….

  Min erfaring er at de fleste startproblemer og motorstopp referer seg til dårlig eller ödelagt tänning.

  Når du sier at det har regnet mycke, och en av erfaring vet at disse bilene kan være ömfintlige for fukt, er det nærliggende å tro at feilen kan ha noe med dette å gjöre. Det kan f.eks ha kommet fukt inn i tändfordelaren. Jag ville jag tatt bort tändfordelarlokket og kollat om det var fukt innvendig i tändfordelaren. Torka i så fall bort dette, och pröv å starte bilen igjen.

  Hvis den fremdeles inte starter, ville jag skrudd ut alle tändstiften och kollat om du hadde gnist på alla 3. Hvis du har det, ville jag tatt bort bensinslangen som går mellom bensimpumpan och forgasseren, kjört startmotoren och sett om det kom bensin fram til forgasseren.

  Har du gnist på alle tändstiften, och det kommer bensin från pumpan, och bilen fremdeles inte starter, må du gå mere detaljert til verks.

  Du kan f.eks la bilen stå uten tändstiften inmontert en stund, och kolla om det stinker bensin från tändstiftholen. På den måten får du också luftat ut bensin..

  NB HUSK Å ANVENDE FORVARMARRÖRET TIL LUFTFILTERBOXEN

  Lykka til !

  #130142
  96GT
  Deltagare

  Supert!

  Skal prøve disse forslagen. Det er helt riktig att felet sneket seg på mens bilen stod stille. Irriterende når man må til Toll og Biltillsynet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng