Tvätta golvmatta saab 99-71

Forum Modellspecifika forum 90/99 Tvätta golvmatta saab 99-71

Detta ämne innehåller 7 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-10-20 19:11.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4839

  anders g
  Deltagare

  Hej!

  Om man tvättar golvmattan till en saab 99-71 i ett kar med varmvatten och såpa, kan den krympa då eller skadas på något sätt så man hellre borde kem-tvätta den eller välja annat tvätt-sätt?
  Det enklaste vore väl att köra den i en tvättmaskin för grov-tvätt, kanske runt 30°C, med såpa, om den inte kan skadas då, så man slipper handtvätta den… 🙂

  MVH / Anders

  #31872

  Martin
  Deltagare

  Jag har inte prövat det själv, men jag fick ett tips i helgen. Det var att använda kemtvätt.

  #32020

  wallero
  Deltagare

  jag köpte en hel inredning inkl golv matta av martin här ovan jag hände upp det smutsiga mattan på garage väggen å blötte ner den helt med högtryck sen sprutade jag på en flaska avfettning å lät det dra in sen på med hög trycket grundligt å vattnet blev svart i början bara att hålla på tills vattnet blir klart.
  sen tog jag vanligt bil schampoo å sprutade på å lät det dra in sen av med allt med högtrycket igen..
  kan garantera att mattan blev kliniskt ren utan krympning osv.
  ps det luktade tom rent sen.
  mvh niklas

  #32021

  wallero
  Deltagare

  ps jag lämnade in min röda golv matta från silver aeron på kem tvätt men det blev inte det minsta renare.

  #32030

  hotrodder
  Deltagare

  I min Chevatruck var mattan mer än använd efter att ha rullat som ”köra ut prylar till skogsmaskinen” Den ljusgrå mattan var både svart och bitvis oljeindränkt. Eftrer att resultatlöst gått över med en hyrd mattvätt så funderade jag på att helt simpelt byta ut den. Nåväl jag plockade ur mattan, slängde ut den på verkstadsgolvet och dränkte in den med den elakaste avfettning jag har. Det var alltså läge bära eller brista och med en piazavakvast gnuggade jag runt på mattan så kvaststråna släppte. Skumet och avfettningen talade sitt tydliga språk… Det blev en gråsvart sörja och efter 10-minuters gnugg gick jag på med full sula på högtryckstvätten. Efter 2 dagars hänga på tork frågade Berit när hon hjälpte mig att lägga in den i bilen hur tusan jag lyckats få mattan så ren. Visst någon fläck finns kvar men det är ljusårs skillnad och det luktade ”ny bil” om mattan.

  #32083

  anders g
  Deltagare

  Tack för era svar!

  Kollade baksidan av golvmattan, den verkar vara av något mtrl som liknar hamp-snöre, någon som vet vad det är ?

  MVH / Anders

  #34138

  anders g
  Deltagare

  Har nu tvättat mina golvmattor. Golvmattorna består av någon grå konstfiber på ovansidan och någon träaktig fiber på undersidan.

  Jag tog en plastbalja, slog på rikligt med Yes och ca 50 gradigt vatten,lade i mattorna, drog på mig ett par stövlar och trampade runt och ”masserade” mattorna försiktigt i ca 10 min, vattnet blev väldigt skitigt, slog ut vattnet, tog högtrycken och spolade av försiktigt, lät vattnet rinna av litet, , hällde i tvättmedel denna gång i baljan, slog på varmvatten, stoppade i mattorna, trampade på med stövlarna ca 10 min, tog ut mattorna, hällde ut skitigt vatten ur baljan, körde på med högtrycken igen på mattorna, lät vattnet rinna ur mattorna litet, lade dem i baljan, slog på endast varmt vatten, började trampa runt igen ca 5 min, tog ur mattorna, lät de rinna av litet, hällde ur det ”inte alls så skitiga” vattnet ur baljan, upprepade processen igen med varmt vatten i baljan, tog ur mattorna och hängde upp dem på tork. Det sista vattnet jag slog ur baljan var bara skönjbart skitigt, så jag tyckte det fick räcka med denna tvätt.

  Mätte storleken, längd & bredd, på en matta innan tvätt och mätte samma matta efter den torkat, ingen krympning alls vad jag kunde se. Mattorna måste dock piskas/dammsugas innan montering, då det fortfarande fanns litet ”grus” kvar i dem, allt sådant kom inte ut.

  Kul att det funkade så bra att rengöra dem!

  MVH /Anders

  #34143

  William
  Deltagare

  Jag körde med varmvatten, tvättmedel och handtvätt och tycker det funkade väldigt bra. Det gjorde mina bruna dammindränkta mattor mörkt gråa igen, ”som nytt” :CH

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng