USA belysning

Forum Modellspecifika forum Sonett USA belysning

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2004-11-10 08:00 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11116
  bluesman
  Deltagare

  Är det någon som vet om det är godkänt med den amerikanska varianten av blinkers? Alltså den då blinkersen lyser som ett pos ljus tilsammans med park/halvljus, har sett på bilder av bilar att det finns en variant som är delad i en vit och en orange del, är det en svensk modell? Finns den att köpa någonstans?

  Tacksam för svar

  Mvh

  #78163
  lennart j.
  Deltagare

  Hej Åke,
  Ibland går Sonetter igenom den Svenska registreringbesiktningen med de heloranga blinkersglasen fram, ibland inte. Beror tydligen på hur nitisk besiktnings-mannen (-kvinnan) är!

  Ett byte till blinkers/poitionsljus med de plana orange/vita blinkersglasen är att rekommendera. Jag vill minnas att du måste byta hela komponenten eftersom den Amerikanska inte har bajonettskruvfäste för glasen. Dessa orange / vita blinkers satt bl.a. på MGA och kan köpas från firmor som handlar med delar till Engelska fordon.

  Hälsningar

  #78164
  andypeak
  Deltagare

  Du kan beställa dessa av Sonettklubben. Tips ta kontakt med Erland Johansson på er.j@telia.com.

  #78165
  bluesman
  Deltagare

  Kanonfint då vet jag,tackar!
  Borde kanske ta en lite nogrannare titt på delarna som går att köpa den vägen :rolleyes:

  Mvh

  #78166
  mats jonsson
  Deltagare

  Den heloranga blinkersen är godkänd som blinkers men inte som parkeringsljus. Man kan ha gult parkeringsljus och orange blinkers men inte i samma lykta. Finns ingen som har fått igenom heloranga kombinerade park och blinkers lyktor vid regbesiktningar om inte bilen är hemtagen som flyttgods. Däremot finns det inget krav om parkeringsljus förrän from 1976…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng