Utslitna TTblock.

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Utslitna TTblock.

Detta ämne innehåller 15 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-27 11:49.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15452

  john gt
  Deltagare

  Är det någon som har provat eller frågat någon om det går att fodra om ett tvåtackts block. Jag vet att detta kanske inte är så intresant då det gäller standardblock som det dräller av. Nu tänker jag på sport och GT block. Sporten kan jag tänka mej att det blir knepigt då man har oljekanaler ut i cylindrarna. Är det någon som funderat på detta?

  John.

  #102194

  stefan
  Deltagare

  Allting går ju, det är bara frågan om kostnader. Vilken motorrenoverare som helst åtar sig säkert att fodra trasiga lopp men sen är ju frågan vad det kostar som man måste väga mot tillgången på block.

  #102200

  john gt
  Deltagare

  Det är klart att det kostar men nu är det inte något standard block jag pratar om då hadde det inte varit aktuelt. Men jag tror inte att äkta GT block växer på träd. Och då kanske det får kosta.

  John.

  #102201

  Dicst
  Deltagare

  Vet om en firma i USA som gör lösa foder i olika storlekar och portmönster, allt efter beställning. Kommer inte på vad de heter just nu, men kan ta reda på det i nästa vecka. Tydligen ganska ok priser också.

  #102214

  gt750
  Deltagare

  I en av mine GT motorer skal det visstnok sitte en foring på mittre sylinder? (har ikke åpnet for å kolla)

  #102221

  johan josefsson
  Deltagare

  Tag kontakt med Xp-Niklas så fixar sig nog ditt block. Det går att fodra separatsmorda block också!

  #102284

  andypeak
  Deltagare

  Jag talade med en person för en vecka sedan som skulle få sitt Sportblock fodrat och fixat via Niklas => så snacka med honom så kan ni få det gjort samtidigt!

  #102308

  fredrik
  Deltagare

  Jag har ett Sportblock som är fodrat på 60talet!

  Du kan komma & spana på det om du har lust. Du kan även ta med dig din sega träningspartner så att han kan släppa in dig i Saabgaraget.

  /Fredrik

  #102320

  Dicst
  Deltagare

  Här är den firman jag tänkte på. De gör det du vill ha på beställning, fyll bara i de dimensioner som önskas i ett formulär. En kille på mitt jobb beställde nytt foder till sin moppe här. Det blev billigare än att byta cylinder hade han räknat ut.

  http://www.lasleeve.com

  #102345

  john gt
  Deltagare

  Jag hör av mej till dej Fredrik så kan du kvista över till garaget med moppen så kan vi titta på ditt block :blush: Tack alla för alla tipsen. Sen får vi se om jag får till detta så det blir lite GT åka i sommar.

  John.

  #102426

  matthias r
  Deltagare

  Skottat orinalknotan i GT:n, John? :crazy:

  #102452

  john gt
  Deltagare

  Nej då men den har gått dåligt dom sista åren så nu när jag ändå skulle byta växelådan som har varit kass änulängre så tänkte jag att jag gör väl ett kompprov när ändå motorn skall ur då var det lite si och så med komppet en på 7,0 en på 7,3 och en på rätt kompp 9,3. Tänkte lika bra att riva isär när det ändå var ur. Konstaterade slitna lopp och färdigborrat så så va det med det. :crying:

  John.

  #102453

  fredrik
  Deltagare

  Jag har 67,5mm nya kolvar….. Inte billigt men ovanligt stor dimension!

  /Fredrik

  #102492

  john gt
  Deltagare

  Frågan är om ens det räcker jag har cylindrar runt 70 mm. Och det är före borr och erfarenheten säger mej att man brukar få borra 750 block ganska mycket för att få rent i loppen. 🙁

  John.

  #102522

  fredrik
  Deltagare

  Har du borrat till 70mm så är det maxborrat på en 750motor.

  Gissar att du menade 67mm?

  Hur grova vändkanter har du?? Värre än på din gamla 58:a??

  /Fredrik

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng