V4 -77

Detta ämne innehåller 14 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-03-31 17:53.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13984

  emul
  Moderator

  Ska åka och titta på en -77:a, och är såklart nyfiken på hur man skiljer på 77 och 77b? Byttes väl förgasare och nåt sånt under 77?

  #93451

  noclaf
  Deltagare
  #93452

  emul
  Moderator

  Nej men se, då hade jag ju lite rätt =) Det där var en bra sida.. Skäms lite som inte sett den innan..

  Har hittat en ljusblå liten sak som är nybesktigad utan några anmärkningar, rullat 8800 mil, och är i en äldre mans ägo sedan många år tillbaka. Tror ni det kan vara nåt skoj? Några speciella saker jag borde akta mig för?

  Är inte ny på saabar, men såpass gamla som dehär har jag inte sysslat innan, men jag har tokfastnat =) Ny medlem i föreningen är jag också =)

  #93453

  stefan w
  Deltagare

  En gång frihjul, alltid frihjul

  #93454

  William
  Deltagare

  enkelförgasren -77 har manuell choke, alltså en spak att dra i. dubbelportaren har automatiskt choke, och därmed ingen spak att dra i, om jag minns rätt. så det är ju nåt du kan kolla

  /William

  #93455

  emul
  Moderator

  Aja, då är det en med enkel då om du minns rätt, men det blri fint det också.. Jag köpte den nyss! Skitglad! =) Den var i vad jag tycker riktigt fint skick, och jag prutade lite lagom, och får den körd till mig! Nybytt koppling, 8100 mil var det – inte 8800, osv. Samma färg som din också om jag ser rätt =)

  #93456

  William
  Deltagare

  trevlig bil, trevlig färg. som förövrigt bara finns på -77! Coelinblå (B09)

  #93457

  emul
  Moderator

  Där ser man, visste jag inte! Det är en hemskt fin färg, och en otroligt trevlig bil!

  Bifogar bild, trots de gräsliga vinterdäcken… Tänker flytta ner regplåten sen, och plocka fram extraljusena ur gömmorna… Har du gjort nåt speciellt med din? Eller har du några andra exempel på egenheter som bara finns på -77an?

  #93458

  William
  Deltagare

  den ser ju riktigt fräsch ut! =)

  det enda jag gjort i ändring är kosmetiska saker förutom underhåll. cd-spelare, sportratt, sportavgassystem, extraljusen (varav det mittre ljuset ska bytas mot ett likvärdigt som de övriga)

  i övrigt bara renovering av främre bromsarna, kopplingsbyte och topplockspackningar som bytts + lite småsaker, annars bara tutat och kört =)
  till sommaren blir det dock lagning av några ”bra att veta”-rosthål som jag fick på beiktningen för en knapp månad sen.

  #93459

  emul
  Moderator

  Din ser ut att blänka mer =)

  Mmmm, sportratt och extraljusen är hög prio =)

  Sen ska jag ju gå över kanter osv lite, finns lite att göra här och var, men väldigt lite ändå tycker jag. Åtminstone vad jag hittat.. Funderar på sommarprojektet att riva ur stolar och sånt och gå över golvet, känns rätt lagom. Syns i kanter osv att det är lite rostfärgat, så det är lika bra att ta i det innan det blir för mkt. Sen har jag två hål i motorutrymmet också som ser lite trista ut.

  #93460

  stefan w
  Deltagare

  På en av mina motorer satt en Solex 2-portare som har manuell choke och endast ett chokespjäll. De övriga Solex som jag har är det automatchoke med dubbla spjäll. Tyvärr så vet jag inte årsmodellen på denna motor och har i dagsläget heller inget foto, men manuell choke kan tydligen förekomma även på en 2-port.

  #93461

  emul
  Moderator

  Just det, CD-spelare? Trams. Hänger en gaaaaaammal fm-radio under instrumentpanelen, undrar om det kan vara original? Vad satt det för någon från början i dedär?

  Mkaj Stefen, det låter som om det finns många alternativ, har hört lite annat från andra också =)

  #93462

  stefan w
  Deltagare

  Trevliga bilar ni har.
  Den där radiohållaren med inbyggd högtalare som sitter under friskluftutblåset är nog originaltillbehör. I min sitter en gammal Philipsradio med 2 stora rattar som troligen är rätt gammal. I min -75:a har det suttit en Eberspräscher (Stavning???) bensinvärmare som tyvärr under årens lopp försvunnit. Jag skall göra en skrotraid till sommaren för att kolla om jag hittar en sådan men jag tror inte ens på det själv.

  #93463

  emul
  Moderator

  Är hemskt nöjd, tack!

  Det är nog samma radio som i min tror jag, då bör det ju vara den som suttit i från början. Bifogar bild, ber om ursäkt för att ratten är lite ivägen, men jag orkar inte leta upp kameran och gå ut.. Nån som vet om det är så?

  Kan ju passa på att fråga efter en trevligare ratt också, den som sitter i ser inte så rolig ut faktiskt. Hög prio på såna viktigheter… =) Nån som har en till salu?

  För övrigt har idag sommardäcken åkt på, och så tror jag att det stavas ebersprächer!

  #93464

  Molte
  Deltagare

  Den riktiga stavningen är Eberspächer.

  MVH

  - 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
  - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
  - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
  - 90 T16 -87 när jag ska överraska

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng