V4 drar höger vid bromsning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 drar höger vid bromsning

 • Detta ämne har 8 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2007-08-30 19:02 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16628
  murre58
  Deltagare

  Köpte en V4 av årsmodell 74 i sommar. Fick så småningom syn på att bromsbeläggen var nya på höger fram men helt utslitna på vänster. Bromsarna tog bra men jag satte dit nya (Biltema) på vänster sida och vips börjar bilen dra kraftigt höger vid hård bromsning. Vad kan orsaken vara? Ska bes. i sept. och tror inte bilen blir godkänd i detta skick. Kan packningarna till vänster fram/höger bak i huvudcylindern ah gett upp?

  Tacksam för insiktsfulla idéer och förslag till åtgärd.

  Hälsningar
  Larsa

  #111192
  noise
  Deltagare

  kan nog vara att biltemas tar lite mindre, Om bromsarna tog bra innan bytet så borde det vara därför,
  testa att byta de högra till biltema, det är ju viktigt att materialet har samma egenskaper så det är nog bra at ha av samma fabrikat på bägge.

  kan ju annars va att det behöer slitas in eller nått.

  bromsar är inte roligt, jag föredrar rost 😀

  #111193
  janneh
  Deltagare

  Du har inte läst Bosse Bildoktorns bok? Han hade det felet på en kundbil och bytte ALLT! Ändå drog den snett. Då blev han så förbannad att han drog upp den i 120 och tvärnitade varvid det brakade till och han hamnade i diket med en länkarm mindre… Orsaken till sneddragningen var en rostig länkarmsinfästning så varje gång men bromsade flyttade sig armen och hjulvinklarna ändrades! :crazy:

  #111194
  Per-Erik
  Deltagare

  När det gäller bromsar så är det väl så att det alltid rekommenderas att man byter bägge sidorns samtidigt, just för att undvika att det drar snett o så, så innan du börjar byta länkar, sätt likvärdiga klossar på bägge, plus att du ser till att alla delar på oket rör sig som de ska, lite fett på lederna är ju inte fel heller!

  #111197
  murre58
  Deltagare

  Tack för svar!

  Ska byta även höger men misstänker starkt att de nybytta klossarna där är just Biltema.

  Hälsningar
  Larsa

  #111199
  freddedw
  Deltagare

  kolla att kolvarna fungerar på bägge sidor, troligtvis kärvar en och då går den mesta kraften til andra sidan = bilen drar snett.

  #111200
  Per-Erik
  Deltagare
  Per-Erik wrote:
  …plus att du ser till att alla delar på oket rör sig som de ska…

  exakt så typ…

  #111207
  stefan w
  Deltagare

  Jag hade snedrag åt vänster på min 70a, det visade sig vara brusten bärarmsinfästning, alltså balken på innerskärmens insida där övre bärarmen är infäst, kolla den balken också och inte bara vid infästningen utan även runt hålen där drivaxeln går och mot bromsrörsinfästningen. Bara att svetsa.

  Jag vet inte hur det är nu men Biltemas klossar har haft betydligt mindre friktionsyta när de varit nya än andra märken och det spelar roll.

  #111216
  jan.n
  Deltagare

  Har haft ett liknande symtom och då berodde det på anliggande broms (kolven gick inte tillbaka helt) Den sida som har anliggande broms är betydligt sämre bromsverkan på när man trampar till ordentligt. Varför? Bromsskivan och klotsarna blir jättevarma och får sämre bromsverkan? Felsökning: Kör några kilometer landsväg utan att bromsa i onödan. Stanna och känn helt enkelt efter med handen om navet och ev hjulet vid ena sidan blivit varmt. I så fall kan du riva loss bromsen vid den sidan och renovera. Vänta tills du har kommit hem igen…..!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng