V4 med laddningsproblem

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 med laddningsproblem

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-09-06 11:11.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #13091

    phermansson
    Deltagare

    Min V4 bestämde sig för att sluta ladda batteriet, och det är ju inte så kul att skjuva eller koppla startkablar… Så jag bestämde mig för att kolla upp varför den inte laddade. Batteriet var helt dött, inte ett klick från startmotorn. Bilen drogs igång med startkablar, kablarna kopplades loss och spänningen uppmättes till 13.3 volt. Inte så lysande, så jag kollade kontakter och slipade bort en hel del jox från jordkabel/karossanslutning och vid generatorn. Batterianslutningarna ser fina ut och batteriet ser fräscht (nytt) ut. Sen kommer det roliga…. bilen startades med kablarna, och laddspänningen uppmättes till – 13.1 volt. Det är då man blir tjurig…. Antar att kolen i generatorn bör kollas, men varför sjönk spänningen efter rengöring? Bättre kontakt leder till högre ström och högre belastning på generatorn? Vart köper man kol? Bilen är en 72a men generatorn är på 55A vilket är från en senare årsmodell?

    #88653

    gammsaaben
    Deltagare

    Generatorn är förmodligen tagen från en Saab 99, dom hade generatorer på 55A som passar på V4:an. Generatorkol ska inte vara något problem, kolla dom vanliga reservdelsfirmorna.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng