V4 toppar

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 toppar

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2003-10-22 16:01 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9925
  anonymous
  Deltagare

  Hej alla ni kunniga!
  Jag har ingen V4 men har en fråga angående topparna till dessa motorer. Jag var och tittade på en gammal skrot och där låg en topp som såg ut att vara till en V4 men den hade 2 utblås. Fanns det någon motor som hade det eller är det en till någon annan bil med ett snarlikt utseende?

  #71359

  Standard V4-toppar har bara ett utblås, tyvärr. Men, det finns ju dubbelblås-toppar som användes i rallybilar, kan det vara såna godingar du har hittat?
  Någon kanske kan länka upp en bild på en V4 topp så får vi klarhet i hur en sån ser ut…

  #71360
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Bild på dubbelblåstopparna hittar du på min sida:

  http://sonett.50g.com/v4/engine.html

  Tyvärr tillåter inte ISP att jag länkar direkt till bilderna men så är det ju gratis….

  /B

  #71361
  anonymous
  Deltagare

  Är inte riktigt 100 på hur de såg ut men vill minnas att de inte var så hiskeligt stora utblås på dem.Jag får åka förbi och kolla igen.Finns det någon Ford som som nyttjade dubbelblåstoppar?

  #71362
  mats a
  Deltagare

  Är det möjligen boxertoppar du sett? Utan att någonsin ha rivit en boxermotor tänker jag mig att de topparna torde vara ”tvåcylindriga” på samma sätt som V4:an.

  #71363
  anonymous
  Deltagare

  Får se om jag hinner åka dit i helgen och kolla,Kan ju skriva upp gjutnummer och så,bara det inte kommer mer snö så ska jag nog hitta åt dom

  #71364

  boxertoppar har vanligtvis utblåsen på sidorna, inte på mitten. Mej veteligen har Ford aldrig gjort några standard dubbelblås på sina v4.
  /Rasmus

  #71365
  sabbe
  Deltagare

  Har ni aldrig hört talas om den engelska 2- liters V4-motorn med fördelaren i framkant? Motorn satt bl.a. i Transitbussarna. Denna motorn liknar Den tyskbyggda men den passar inte alls mot växellådan. Vad jag minns har den motorn snarlika toppar men dubbla avgasportar.

  Någon annan som vet /Sabbe

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng