Vad kan den vara värd?? 96:a

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Vad kan den vara värd?? 96:a

Detta ämne innehåller 12 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-07-20 20:45.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16348

  elker
  Deltagare

  Hejsan, köpte mig min första v4 igår en -80 den har gått 14600 mil 5 ägare före mig vet ej om de är nåra bilfirmor i det, bilen är mycket fin ingen rost och inga lackskador inredningen ser också mycket fräsh ut som ny nästan, hittade besiktningspapper bak till 1987 :P. Tänkte bara höra om vad ni tror bilen kan vara värd har kollat blocket lite men känns så varierande, sitter splitternya sommardäck och fräsha vinterdäck båda på original plåt, bilen är brun med orange/brun aktig inredningen, sitter en orginal högtalare och original radio i den allt funkar, allt annat på bilen fungerar också, men tydligen är motorn bytt mot en likadan motor som gått 300mil kortare pga vevaxelras vet ej om detta påverkar priset, bilen går mycket bra känns stabil och växlarna känns bra, skulle vara kul att veta vad den kan vara värd som sagt.

  tack på förhand / johan

  #109071

  elker
  Deltagare

  lite bilder ursäkta kvaliten men mobilen är enda kameran jag har 😛
  bilden är också väldigt skitig på bilden.  #109080

  phermansson
  Deltagare

  Hej och välkommen till forumet!
  Ja det är inte lätt att svara på, som du sett på Blocket är det ganska olika vad en gammal bil anses vara värd. Sen vet man ju inte heller vad de går för till slut, om de nu blir sålda.
  Någonstans runt 10000 kanske?

  #109084

  Per-Erik
  Deltagare

  Grattis till första V4:a köpet. Det ser ju ut som att du fått tag i en liten pärla, om man ska se till bilderna. Jag håller med Patrik att det finns många olika åsikter om vad en gammal SAAB kan tänkas vara värd, allt mellan 1000:- och 100.000:- om man ska tro annonserna. Rent generellt ligger väl SAAB:ar lägre i Sverige än i tex Tyskland (mobile.de), där en vanlig bruksbil betingar priser kring 1500 euro upp till runt 6000…

  Lite funderingar bara, mer än ett svar på din fråga kanske!

  #109092

  elker
  Deltagare

  tack för svaren har fått en liten uppfattning då gav jag ganska lagom pris för bilen.

  #109150

  elker
  Deltagare

  märkte en konstig grej idag när jag ute o körde v4an, när man trampar ner kopplingen max så kommer en högt ”rasslande” ”knackande ljud” låter typ som att nått tar i när de snurrar alltså typ en bult som tar emot nått som snurrar låter inte bra vad kan de vara ??

  #109151

  Per-Erik
  Deltagare

  kopplingsarmens slaglängd behöver justeras – liten skruv på vänster sida med låsmutter på har jag för mig… Lossa mutter, skruva ut lite lite, spänn och prova…

  #109177

  elker
  Deltagare

  testade de och vilken skillnad bilen känns mycke bättre i kopplingen. thx 😛

  #109179

  mats a
  Deltagare

  Välkommen i gänget, Elker!

  Jag som snart bryter 1300-gränsen för antal inlägg här anar att jag använt de flesta till att ställa frågor. Sett i backspegeln är de flesta grundläggande och många bygger på missförstånd. Som när jag frågade om det var samma trummor på 96:an som på 99:an. Jag fick det vänliga och inte alls nedlåtande svaret att hrrm, det har aldrig funnits trummor på 99:an.

  Men jag frågar på! Och jag lär mig mer varje gång jag får ett sådant där hrrm…-svar. 😀

  Så tveka inte, fråga, berätta, skriv. Välkommen!

  #109203

  elker
  Deltagare

  här kommer lite mer bilder, köpte ny digitalkamera men håller på att lära mig den så ni får ha överseende. Bilen ska besiktas imorrn sen ska den poleras till nästa vecka.


  #109215

  elker
  Deltagare

  bilen gick igenom utan anmärkningar, misstänker även att besiktningsmannen blev lite kär i den 😛 ”den gick ju skit fint den där” 😛

  #109234

  phermansson
  Deltagare

  Grattis! alltid kul när besiktningen går bra, extra kul när gubbarna gillar bilen oxå.

  #109236

  Per-Erik
  Deltagare

  Det är ju bara att gratulera!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng