Vad kan man förvänta sig…

Forum Modellspecifika forum 92/93 Vad kan man förvänta sig…

 • Detta ämne har 8 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2002-09-07 20:12 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8794
  wibbe60
  Deltagare

  …att få för pengarna när det gäller renoveringsobjekt?
  Efter att i många månader lusläst dom flesta annonstidningarna på jakt efter en tvåtaktare (helst trubbnos) har jag kommit fram till:
  En körklar, vanlig 93/96:a i hyfsat skick kostar 10-15:000:-. En fin givetvis mera.

  Är det då skäligt att betala 7-8 tusen för en halvrostig, bromslös bil som varit avställd i flera år?

  JAG, tycker inte det. Jag tycker att man ska betala 2-3 tusen för ett objekt, som efter ett par veckor i garaget (med svets och vertygslåda) kan pressas igenom bilprovningens nålsöga. Är skicket bättre ökar givetvis priset i samma takt.

  Så, när jag då till slut hittade en trubbnos för ett par tusingar kändes livet toppen. Efter telefonkontakt med säljaren kunde skicket fastställas till följande: Rost i bakskärmsinfästningarna, ett par sömmar i förarstolen hade släppt, v. bakskärm fattades men motorn fungerade. För övrigt i bra skick.
  Då bilen befann sig 40 mil hemifrån ringde jag ett par gånger till med någon dags mellanrum för att vara på den säkra sidan. Ett par småsaker tillkom då: trasig framruta men annan fanns och förardörren var lite brun i bakkant.

  Så idag var det dax att hämta ”pärlan”. Upp och iväg kl. 06.00.Efter ett par stopp för bensträckning och proviantering var jag framme strax innan middag.

  När jag svängde in på gården möttes jag av en syn som bara var obetydligt mera skrämmande än ”badrumscenen” i Psyco. Kunde det verkligen vara…JO DÅ det var det. ”Min” bil var ett vrak!

  Ok, rosten i hjulhusen bak var väl enligt beskrivning. Den ”fungerande” motorn gick runt men startade inte. Den ”lite” bruna förardörren hade ingen botten (inte passagerardörren heller för den delen). Och förarstolen såg ut som den hade tjänstgjort som klösbräda åt kolmårdens tigrar…i många år. Hjulen på sock och avgasröret släpandes.

  Jag vände fronten hemmåt med tomt släp.
  Efter en resa på 80mil under 14 timmar har jag kommit till insikten: att inte åka och titta på renoveringsobjekt längre bort än 10 mil utan att förs ha sett dom på bild.
  Förmodligen kommer jag inte att åka och titta över huvud taget.

  Ty sugen äro tappad

  Godnatt

  #65144
  walle
  Deltagare

  det här känner ja igen ja var o kollade på en 99 turbo -80 i vetlanda för en vecka sen ringde en massa gånger å frågade om skicket mm endast dörrarna var lite rostiga (LITE) det fanns ingen´under kant efter åkt 25 mil o komm fram å såg liket kände ja direckt att detta var rena skrotet motorn gick på 3 cylindrar klockrent enligt ägaren??? vi fick den aldrig att gå på 4 burkar skärm kanterna var väll bra om man kollade längst upp men längst ner var det ingen skärm kant å länkarms infästningarna var det stora hål i som 2 5 kronor visst kostade den 3000kr som var ok i det skicket han beskrev att den skulle vara det enda ja var intresserad efter titten var hastighets mätaren som gick till 250 hoppas du som skulle sälja bilen inte blir arg men man förväntar sig så mycket när folk säger att det ska vara i ordning å kommer å ser hur det ser ut i verkligheten. bensin å kärra kostade 1000kr som ja kunde skänkt till barn cancer fonden det hadde känts bättre..väl mött niklas wahlström i lidköping

  #65145
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Detta är väl inte riktigt det samma men man blev lurad, förbannad ,ledsen och fick göra en resa i onödan.

  Det hände när man var på väg att fylla moped ca 15 år sedan.
  Upp klockan 06.00 och läste NWT, Zundapp cs50 ibra skick säljes för 3500, löd annonsen.
  Ringde hela dagen meningen som svarade, vid 14.00 svarade en gubbe, frågade om skicket osv.

  Pappa och jag drog iväg till Arvika Ca 15 mil härifrån, vi var där vid 16.00, letade oss fram till huset eftersom vi fått en bra väg beskrivning.

  Rinde på dörren, ingen kom, ringde igen och igen, men ingen kom och öppnade det var bara en hund som skällde och skällde.

  Förvirrade :confused: satte vi oss i bilen och åkte till närmsta telefon kiosk och ringde för att höra om vi åkt fel,MEN det hade vi inte gjort för gubbj..eln hade sålt mopeden redan, som ursäkt sade han att jag visste ju inte om ni skulle komma. 😡

  Det enda positiva av detta var att jag fick en helt ny moped istället.

  Så det finns folk till allt.
  Ha det.

  #65146
  andha
  Deltagare

  Det här känner vi nog alla igen som hållit på med dom här dumheterna ett tag. Det går aldrig att bilda sig en uppfattning om en bil förrän man klämt på den i verkligheten och även bilder kan vara mycket förrädiska.

  Kan inte undanhålla följande historia även om den inte rör Saab utan en Taunus 15m. Vid förfrågan om skicket: ’ja, nu har den stått ute ett tag men den var okej när vi ställde av den och jag har varit ute och startat motorn några gånger sedan dess’. Åkte ut till gubben som lyckligtvis bodde i närheten. Den naturliga följdfrågan som jag borde ställt per telefon var naturligtvis vilket år dom hade ställt av den: ’minns inte så noga men jag tror det var runt -72 eller -73’. Förutom att bilen var helt inväxt i en syrenbuske var den så rostig att ett försök att öppna förardörren resulterade i att stolpen släppte från taket och vek ut sig. Vänstra blinkersglaset skulle möjligen gått att använda men jag tackade nej till affären.

  #65147
  fuling
  Deltagare

  Om vi nu vänder på syndromet istället.
  Om man ska sälja:
  Vad ska man tala om? Talat man om att det och det är skit så undar nog folk hur rästen ser ut och vill inte ens titta på objektet
  Men ärlighat varar längst, eller?

  Men jag håller med, man har vartit och tittat på en och annan huggbuske i sina dagar som skull vara en päla

  #65148
  krister
  Deltagare

  Man kan också köpa en kortnos för 500 spänn, finna den fullproppad med delar, t.o.m. under baksätet, och vid närmare granskning konstatera att den är i stort sett rostfri i golvet samt att motorn funkar riktigt bra. Dessutom bara ca. 5 mil bort. Bromsrenovering, lite rostlagning i hjulhusen, samt ett par friska framskärmar, se´n dags för besiktning. Blankt papper! (Jo, det var ju LITE mer jobb med den, men inga allvarligare saker)

  /Krister

  #65149
  wibbe60
  Deltagare

  Har du lyckats hitta nå´t här nere?
  Det har jag försökt länge, och när det inte gick fick jag ge mig iväg norrut. Och det var ju ingen höjdare. Det närmaste jag har kommit ett köp i skånetrakten var en 62:a jag bjöd på. Den hade inte varit i trafik på några år, lagom skabbig utsida, kass inredning, dåliga bromsar men körbar. Jag bjöd 2000:- men blev tydligen överbjuden av någon annan.
  Nu är jag trött på att jaga efter en gammelsaab, nu får det bli folkrace istället.

  #65150
  uffepuffe
  Deltagare

  jag brukar säga att man får det man betalar för. Vill man inte betala får man vara utan
  gammalt djungelordspråk

  #65151
  krister
  Deltagare

  Hallå!
  Det finns faktiskt fler landskap än Skåne i södra Sverige! Blekinge och Småland är minsann inte att förakta när det gäller att hitta hyfsade objekt! I dessa landskap har i varje fall min jaktlycka varit god

  /Krister

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng