Vad säger bilprovningen…

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Vad säger bilprovningen…

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-07-29 19:10.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16432

  mats a
  Deltagare

  … om man vill typa om sin bil med en gammal dragkrok?

  Jo, i Ystad senast frågade jag. Man bör ha med sig en monteringsbeskrivning så att de kan se att kroken är monterad enligt Saabs rutiner en gång. På den CD med vhb för V4 som klubben säljer så finns monteringsanvisningen på sidan 581 (95) och 584 (96). Jag antar att en utskrift ska räcka. I vhb för TT nämns inte ”draganordning”.

  54705-draganordning-vhb.jpg

  Det läskiga är att jag har en föraning om att det kan förekomma regionala skillnader. Erfarenheter, någon?

  #109631

  Martin
  Deltagare

  Inga erfarenheter, men jag skulle kolla med SBP centralt.
  Får du positivt då är det bara att ta med sig budskapet lokalt. Får du negativt… Ja, du vet…

  Mats A wrote:
  Det läskiga är att jag har en föraning om att det kan förekomma regionala skillnader. Erfarenheter, någon?
  #109634

  alfamats
  Deltagare

  Det verkar väldigt lokalt vad dom har för synpunkter på mont av gammal dragkrok.Jag tex ringde bilprovningen och hörde ,Där sade man att man behöver en monteringsanvisning ,men undantag kunde göras om det var en udda/ovanlig eller gammal bil.(och det hade jag)Helt omöljiga ska vi inte vara svarade dom mig.Plocka lös kroken och ta med dig den så fixar dom resten på din lokala bes.Jag införskaffade en rostig bil som hade dragkrok så jag hade papprena och allt på den.Glad i hågen gick jag ner till min lokala bes och skulle visa upp dragkroken och papprena ,men där var det tvärstopp alltså.Jag förklarade vad dom hade sagt över telefon,men det ville han inte lyssna på han som hade hand om dessa besiktningar.Monteringsanvisning måste man ha punkt slut sade han.Jag blev stum.Vilken service va!! Det går väl att fejka ngt när du har den där monteringsanvisningen.Bilprovningen vill ha monteringsanvisning från den som tillvekat kroken.Så man får nog fuska till det isåfall.Finns inte monteringsanvisningen på nätet då?Jag kollade runt lite och det ligger ute på pdf filer gamla monteringsanvisningar.Så det är bara att börja leta. Mvh Mats

  #109644

  stefan
  Deltagare

  monteringsanvisningen skall stämma mot den krok man ämnar montera. Det går alltså inte med nån generell anvisning utan det ska tydligt framgå av anvisningen vilket fabrikat det är och vad den är typad för. Ska man vara riktigt noga ska även typskylten på draget finnas kvar så man ser att anvisningen hör ihop med draget.

  Vill man slippa allt detta krångel så är det bara att regga in den som hemmagjord, det är bara att vidhålla på heder och samvete att man minsann gjort den själv efter konstens alla regler så brukar det inte vara nå problem.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng