Vägverkets status för 99GLi fastställd

Forum Modellspecifika forum 90/99 Vägverkets status för 99GLi fastställd

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-22 22:41.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15470

  saab-jonte
  Deltagare

  diskussionen om GLi tog fart för en stund sedan, uppmuntring skedde och folk var eniga om att den GLi -81:a som jag nu äger skulle räddas av någon, mitt intresse vaknade och jag tog kontakt med vägverket för att ta reda på hur många utav dom 1600 totalt tillverkade GLi:er det finns kvar i landet, jag fick svaret:

  ” – jag kan inte på fast hand svara på hur många objekt utav denna modellen som har utvandrat på export eller flyttgods under dom 26 åren som gått, fastställt är även att alla 1600exemplar såldes i sverige på ett eller annat sätt. den sista registrerades in 1983 som en 81:a. ett 20 tal objekt att vandrat ut enligt registret dom senaste 5 åren, innan det är det okänt antal. nuvarande i sverige idag (22 Januari 2007) finns det 152 stycken GLi kvar i sverige varav 109 avställda det vill säga att 43 stycken finns i trafik, men! endast 13 av dessa är besigtigade under 2006 och kan beläggas som ”körklara eller i trafik” övriga av dom 43 som inte är besigtigade är belaggda med körförbud och varför dom inte är avställda är svårt att förklara, antagligen är det ägaren som inte vill ställa av sitt fordon.-”

  tydligen var det inte så många kvar fick jag erfara, kanske är väldigt värt att bevara denna bil trots allt… den får en andra chans nu, hoppas den håller en stund i alla fall, den är trots allt i dåligt skick och jag hoppas den håller i ett par år till i alla fall.

  #102366

  Martin
  Deltagare

  Bra gjort!
  Kul att du tog hand om den, tråkigt att så få är kvar. Faktiskt i klass med sina syskon 99T EMS mfl. Vilken modellkod har bilen?

  #102374

  lurker2
  Deltagare

  Jag kan tillägga att jag äger en före detta GLi 1981 som är konverterad till turbo. Körs varje sommar…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng