Var sitter startspärrskontakten på min 99 LE aut?

Forums Modellspecifika forum 90/99 Var sitter startspärrskontakten på min 99 LE aut?

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by 2006-07-12 16:28.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #14514

    jean
    Deltagare

    Min 99 LE aut -75 har gått klockrent, tills alldeles nyss, då den inte startade. Startmotorn slog inte till, oavsett hur jag hade växelspaken. Som tur var hade jag inte kommit så långt hemifrån, så jag promenerade hem och gjorde mig en sladd så jag kunde skicka på +12 v direkt på solenoidkontakten så jag kom hem igen. jag tog loss lite runt växelspaken, men hittade inget som påminner om en startspärrkontakt? Sitter den på växellådan? Jag provade även startspärrsreläet, och det fungerade. Helt plötsligt hoppade bilen igång igen. Lite lynnigt, men nu har jag ju reservsladden liggande i bilen ifall detta händer igen.,

    #96561

    walle
    Deltagare

    det är kontackten på vxl lådan under batteriet typ på sidan där sitter det 4 kablar kolla så dom sitter riktigt ta gärna en tång å nyp åt alla 4a det kan vara glapp kontackt där precis samma fel hade jag på en 99 automat för ett tag sen att den inte sa ett ord när jag vred på nyckeln när jag gick ut å kollade kontackten så var alla kablar mer eller mindre lösa på siften efter tryckt åt alla kabel skor startade den direckt å gör det fortfarande mvh niklas

    #96562

    jean
    Deltagare

    Tack Niklas! Gick ut och ruskade på stiften.. Den satt ju hur synligt som helst.. Hoppas du att detta inte ska inträffa igen.
    Du kansek kan svara på en annan sak: När jag letade runt startmotorn, hände det en brun tråd med smalt flatstiftshylsa löst bredvid startmotorn. vad är det för sladd? Jag provade och sätta dit den på det extra stift som satt på min startmotor, men då släpper inte solenoiden vid start.

    #96563

    walle
    Deltagare

    den lirar nog tillsammans med start spärren om jag inte har fel den bruna ska sitta på start motorn på det smala stiftet mvh niklas

    #96564

    jean
    Deltagare

    Men sätter jag dit den så släpper inte startmotorn när bilen går igång? Det verkar skumt..

    #96565

    walle
    Deltagare

    mycket konstigt åk till din lokala el repratör å mät om det är når fel..el har jag aldrig varit haj på bara var kablar ska sitta osv hoppas du blivit något klokare mvh niklas

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng