växelströmmare i trubbnosen

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT växelströmmare i trubbnosen

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-12-03 13:33 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6469

  Hur mycket jobb behövs för att byta ut trubbnosens likströmmare till växelströmmare. Förutom fästet och elektrisk vattenpump. Vad behövs för omdragning av elsystemet, laddningsregulatorn som sitter på innerskärmen, laddlampa? Förklara gärna lite övertydligt.

  #50178
  urban
  Deltagare

  I min -63 har jag en generator från en Saab 900 typ 80-tal. Fästet är en kopia på originalfäste för växelströms generator. Remskivan på generatorn är byggd för dubbla remmar dock använder jag endast spåret närmast generatorn. Fästet för att spänna remmen är ett modifierat Saab 900 fäste. Kylvatten pump har jag en Johonssonpump (se http://www.bryggan.nu art. 08934)
  Elektriskt har generatorn inbyggd regulator varför endast plus från generatorn kopplas till plus på startmotorn och jord till motorn. Det största problemet är laddnings lampan då dennes effekt påverkar laddning spänningen. Alltså är det viktigt att kontrollera vilken lampa som just den generator du väljer skall ha.

  Denna installation har fungerat för mig i 2 år med gott resultat.

  #50076

  Tack för info. Har en 99 generator liggandes som kanske kan komma till nytta då. Har du möjligtvis en bild på fästet?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng