Vevhusventilation Sonett III

Forum Modellspecifika forum Sonett Vevhusventilation Sonett III

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-07-22 14:49 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18299
  baard
  Deltagare

  Hej.

  Jag har en fråga vedr. vevhusventilation til Saab Sonett -72 modell, med originalt Sport kit stage II for Sonett III. (Högkomp kolvar, 7.2kam, hårdare ventilfjærer, 2 port Solex 32 TDID, sports eksosanlegg.

  Når vi hemtok bilen från Svensk ägare, var utlopsrören til vevhusventilationen från ventildekslene pluggat !

  Jag har prövd og setta dom dit jag tror dom skal vare originalt. Men, luftfilter med utlopsrör til slanger til vehusventilation m.m. er helt anderledes enn på standard Sonett III motor. Jag er noe usikker på om jag har satt slangene på riktig stelle.
  Problemet er bl.annat at det fremdeles lukter noe brent olje av motoren når den står och går på tomgang. Det ryker inte av eksosen, och bilen forbruker inte så mycke at det er urovekkande, men noe synes fel….?

  Er det noen som har Saab Sonett eller 96 med tilsvarende V4 motor, som kan ta et bilde av hur slangene från vehusventilationen går mellom luftfilterboks og ventildeksler o.l.

  Eller om noen har en deleskisse som visar dette ?

  På forhånd tack, mvh Baard

  #124420
  mats a
  Deltagare

  Denna motor är lyft ut av en Sonett III. Motorn har jag aldrig rört, bara lyft ut den för att ersätta den med en nybyggd. Även denna har ett pluggat rör.

  Men utløpet fra ventildekslern syns mig vara detsamma som i V4:n. Vedlagt är det eneste VHB sier om vevhusventilasjon. Sonetten savner jo bremseservo, vilket jag inte kente till :blush: og det betyr att forgasseren har et annet inløp för vevhusventilasjon.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.