Vilken typ av registering för Sonett?

Forum Modellspecifika forum Sonett Vilken typ av registering för Sonett?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-10-16 14:38 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16874
  emul
  Moderator

  Sitter och fyller i papper för registrering av mina Sonetter, en -68 och en -69, som anländer i container till Göteborg nu idag.

  Frågan är hur man ska göra med punkten ”Importorsak”.

  Alternativen som gäller är ”För eget bruk” eller ”Annan orsak”. Man får om man importerar för eget bruk vissa lättnader vid besiktning, men vilka är högst oklart. Problemet är att man får ta in EN bil så per år, inte mer. Jag antar att jag måste kryssa ”Annan orsak” på den ena bilen, frågan är vad det kommer att ge för problem? Jag har försökt få tag i någon på bilprovningen sen 8 imorse, men det är ju lögn i helvete att få tag på nån där.. Har dessutom en bil till på väg hem åt min far, en Sonett III -73, så det gäller att lära sig detta.. Nån som vet vad som är skillnaderna vid registrering? VÄLDIGT tacksam för alla svar!!

  #113182
  kaparn
  Deltagare

  Jag är inte säker men det kan betyda att den som importeras för annat bruk får andra krav på avgasrening och krocktest som i slutändan gör att den blir omöjlig att registrera.

  Har du ingen kompis eller släkting som du kan registrera den på?

  #113328
  emul
  Moderator

  Du hade åtminstone delvis rätt! =) Det gällde divese lampor, avgaskrav, ljudkrav, bälteskrav och lite annat. Problemt löstes dock enkelt när jag väl kunde diskutera dessa regler med någon på SPB – jag tar dem båda som ”Annan orsak”. Det som händer är att undantagen inte gäller, utan normala för årsmodellen istället – och 68/69 fanns inga av de störiga reglerna, de första kom 72 eller 73. Får alltså ta pappas trea som ”Eget bruk” istället. Det är så att jag står som importör och då får jag inte registera den på nån annan direkt påstår de, därav ingen möjlighet att skriva den på någon annan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng