Vipparmsaggregat med och utan smörjhål

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Vipparmsaggregat med och utan smörjhål

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-06-01 08:13 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17983
  mats a
  Deltagare

  Det finns vipparmsaggregat till V4 där i vissa utföranden skruvarnas brickor är utformade som en droppe, och dessa brickor täcker en oljekanal. VHB nämner inte att det finns skillnader utan nämner bara varianten med oljeutloppet.

  Är detta utförande senare eller tidigare?

  Vilket är att föredra, om jag kan välja endera?

  #122240
  mats a
  Deltagare

  VHB i CD-form är daterad nov -77 och min tryckta pappers-VHB är från okt -72. På båda ställena nämns bara aggregat med smörjhål. Men jag står med aggregat utan smörjhål. Jag kan tänka mig att de kanske är från en gammal 17M-motor.

  När jag ser oljans väg så antar jag att den ska gå upp i det fyrkantiga hålet i skvalpplåten, upp i och längsmed aggregatröret och runt det bortre aggregatfästet, dvs där den mystiska smörjkanalen finns. Eller?

  Nå, nu monterar jag aggregat med smörjhål, det tycks vara std-lösningen.

  #122386
  mats a
  Deltagare

  Jag vet inte vad det betyder men jag rev undan ventilkåporna på en motor som sitter i en 96-75 och där fanns inget extra smörjhål. Men när jag lyfte på kåpan till en blå motor (95-69), då du, där var det smörjhål enligt bilden ovan. Vipparmsaggregat utan smörjhål tycks alltså vara av senare modell.

  Hur har du det med ditt smörjhål? 😮

  #122390
  stefan w
  Deltagare

  Jo… i min -70a motor så är det droppformad bricka som bilden. Även den gamla 1700 motorn från runt -65 har det utförandet. Sen har jag inte sett till detta i de senare motorerna. Vad som är bättre eller bäst kan jag inte säga tyvärr mer än att det kan läcka lite runt brickan och det skulle kunna vara en nackdel för smörjningen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng