Svar till: Orio och nyproduktion av plåt till våra äldre saabar

Forum Modellspecifika forum OG900 Orio och nyproduktion av plåt till våra äldre saabar Svar till: Orio och nyproduktion av plåt till våra äldre saabar

#224759
Geert
Deltagare

Som invandrare till Sverige har jag en mer nuancerad syn på pris och kostnad. Marknaden för dessa delar finns ju även i utlandet. Där är Saabfolket i total antal ändå fler än dessa som finns i Sverige. Så den som tar fram en ny plåt säljer såklart till alla, inte bara inom Sverige. Även i många andra länder är rosten ett stort bekymmer. Bilprovningen i utlandet är betydligt tuffare i ett antal länder där Saab var poppis. Där är det ofta helt omöjligt att ha en enda genomrostning i plåten.
Sen är 5000sek för en bra plåtdel när den behövs inte ett problem. I Sverige ska det vara billigt. Vist, så är det bland Saab och Volvoentousiasterna. De är vana vid ’hemlandspriser’. Men vad är alternativet? Byta bilmärke? Nej, då har du samma högre priser. ’Slit- och släng’ tiden är förbi.
Man ska även vända på det hela: En gammal bil håller sitt värde betydligt bättre så länge det finns tilgång till delar. Och ni vill alla sälja dyrt när det blir aktuellt.
Även Saabklubbens värde på lagret blir ju obefintlig om inte de delar som behövs för att behålla bilen finns. Att inte ha plåt kan i längden vara dyrare för alla.
Man kan altid få in en annan motor i en bil om nöden är hög, men annan plåt blir något helt annat.

Jag tror en utländs aktör kommer nog ta platsen, men för att se till a kvaliten stämmer bör t. ex. Saabklubben vara med på ett hörn.
Det kan i alla fall registreras centralt genom Orio och andra vad som efterfrågas mest och man tar det därifrån. Varje icke-tillgänglighet gällande plåt innebär med stor sannolikhet skrotning

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng