Svar till: Bantning inför släptransport?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bantning inför släptransport? Svar till: Bantning inför släptransport?

#256493
sonettlll
Deltagare

Ford har aldrig gjort gröna motorer vad jag vet, slaglängden bör du kunna kolla grovt med att föra ned en grov böjd tråd i tändstiftshålet och vrida ned kolven helt, gör sedan lika i en känd motor (1500), flytta tråden mellan motorerna så bör 8mm skillnad i slag synas om det är en 1700, tråden får inte flexa.
Ventillyftet är 6,49mm på std kam, ca 7,2mm på snälla trimkammar, 7,6 – 8mm på rallykammar beroende på tillverkare.
Ta bort vipparmsbryggan och försök gillra upp en mätklocka på stötstången, vrid runt motorn, mät inte på ventilen, vipparmen har en utväxling på ca 1: 1,5 .
Framför vänster topplock finns en planfräst yta med instansade bokstäver, om motorn är orörd så är det koden för motortypen, 1500-1700, högkomp-lågkomp, osv
men jag hittar inte listan på vad dom betyder, har funnits på detta forum. Ingjutna nummer har bara med formarna att göra, Mats

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng