Svar till: Växellåda 900S -90

Forum Modellspecifika forum OG900 Växellåda 900S -90 Svar till: Växellåda 900S -90

#372920
svartvit
Deltagare

88 ans är väl inte känd för att vara den tåligaste årgången. Sjungande pga dåliga pinjonglager är inte ovanligt. Slutväxeln är tyngre på 88 an motsvarande ungefär ett primärsteg. Kompenseras nog i ditt fall av femmans primär på 88an och sexans på 90an men det är väl bara att byta, så får du lite tyngre total utväxling.

88:an är sista årgången med lilla pinjonglagringen så även om lagren oftast är mer eller mindre dåliga brukar lådorna ha det kokillgjutna pinjonglagerhuset. Lådan är alltså sannolikt ett snäpp bättre än lådorna tidigare på 80-talet.
Skillnaden i slutväxel motsvarar inte riktigt ett helt primärsteg, ”drygt ett halvt” primärsteg är vad man ungefär hamnar på.
88 och 90 har samma syncringar mm men 90:an har en bättre drevsats
82:an innehåller sannolikt i princip samma delar som 88:an , förutom möjligen pinjonglagerhuset. Skulle möjligen kunna vara ett kokillhus på den lådan men det ser du snabbt om du försöker tvätta den lite. Är 82:an 4vxl eller 5vxl ?

Definitionsfråga – ett primärsteg ~7% Slutväxeln gör 6 %.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng