Svar till: Saabklubben har ett nytt forum

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Saabklubben har ett nytt forum Svar till: Saabklubben har ett nytt forum

#374076
Jonathan
Deltagare

En uppdatering om bilderna i vårt forum:

Många av våra användare här laddar upp bilder. Det gillar vi. Men bilderna som laddas upp är inte alltid anpassade för ett forum/hemsida. De är väldigt stora, både sett till filstorlek (MB) och bildyta (bredd x höjd). Men vi vill ju inte behöva begränsa er och era bilder heller. Därför är nu följande ordnat:

– Alla bilder från våra gamla forum har optimerats både vad gäller filstorlek och bildyta. Vad gäller bildytan så har alla stora bilder minskats ner till max 1920×1080 pixlar. Det är full HD-kvalitet och mer än tillräckligt för både datorskärmar och mobiltelefoner. Vad gäller filstorlek så har alla bilder komprimerats smart, utan att bildkvaliten har påverkats. Detta har fått ner den totala storleken på alla dessa bilder (från våra gamla forum) från 9,2 GB till 4,8 GB.

– Alla bilder i vårt nya forum kommer inom kort att få samma behandling. Detta hanteras på serversidan, så ni behöver egentligen inte bry er om det. Fortsätt bara ladda upp bilder här så ser vi till att de anpassas för vårt forum/hemsida. När detta är ordnat kommer vi öka storleken för ”maximal filstorlek” för nya bilder här i forumet. Sedan kommer forumet bli ännu snabbare att ladda in/läsa. Men ni ska inte märka av någon skillnad med bilderna (rent utseende- eller kvalitetsmässigt). Detta bör jag kunna få till i kväll.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng