Svar till: Saab 96 V4 1975: Bollen

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 V4 1975: Bollen Svar till: Saab 96 V4 1975: Bollen

#375113
Janne Hagnell
Moderator

Saabfestivalen åker jag till imorgon, så idag hann jag med lite anti-hackningsmek.
Började med att kolla bränslepumpens filter. Fick förstås inte loss filterhusets skruv på plats utan fick plocka loss hela pumpen, vilket visade sig vara lika bra. Någon putte hade nämligen mellan block och pump satt dit en packning som var trasig vid ena skruvhålet! Illa nog, men putten hade dessutom valt att vända packningen så den inte utnyttjade tyngdlagen för att falla mot skruven utan bort från den (V4-pumpen sitter inte helt lodrätt)!
Följden ser ni på en av de bifogade bilderna. Lyckligt nog hade jag packningsmaterial hemma, så efter lite pappslöjd hade pumpen en ny packning. 🙂
Jaha, och filtret då? Jodå, på tanksidan fanns det allt en del rostflagor (se bild). Tillräckligt för att skapa problem? Tveksamt, men nu är de borta, iaf!
Blåste även bränsleledningen baklänges och bytte slangfilter nr2 (nr1 bytte jag i vintras).
Förgasaren tvivlar jag på behöver rengöras med tanke på mängden filter innan den.

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng