Svar till: Saab 96 V4 1975: Bollen

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 V4 1975: Bollen Svar till: Saab 96 V4 1975: Bollen

#375258
Janne Hagnell
Moderator

Nu dras snaran åt kring hackningsproblemet! Har flyttat fördelaren fram och åter de senaste dagarna och trenden är tydlig: Mer förtändning ger mindre hackande. Det är ju helt i linje med att vacuumdosan är kass; då måste man ju kompensera vridningen av tändplattan med att vrida hela fördelaren för att bilen ska gå bra vid mer gas å så får tomgången bli som den blir.
Men nu har jag bytt tändkablar, stift och tändspole (den senare beg). På festivalen stod jag och Matte R och sög likt nikotinslavar efter en rökfri dag i en vacuumdosa som då visade sig funka, så nu har jag en okej fördelare som jag utrustat med ny konding och nya spetsar och det bästa beg fördelarlock och rotor jag hade i samlingarna. Nu ska jag bara lite snabbt och elegant byta fördelare och sedan göra ett nytt, och denna gång förhoppningsvis framgångsrikt, försök att ställa tändningen med stroboskoplampa.

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng