Svar till: TIPS!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 TIPS! Svar till: TIPS!

#375534
Jonathan
Deltagare

Varmt välkommen hit David!

Kan säga att jag har gjort exakt samma resa själv. Köpte en V4:a från -74 för 4 år sedan, utan någon kunskap om bilar (eller ens körkort då). Det är extremt enkla och mekvänliga bilar så du ska inte oroa dig.

Bibeln du behöver till din V4:a heter Verkstadshandboken (VHB). VHB täcker allt och lite till om din V4:a. Den finns att köpa i digital form hos våra vänner i norr: https://saabklubben.se/norrland/annonssidacd.htm eller så kan du annonsera efter den i pappersformat här i forumet (under Köp/Sälj).

I verktygsväg kommer du långt med en färdig och någorlunda välfylld verktygslåda från Biltema, Jula etc. Om du ska meka kopplingsdetaljer kan en 1/2″ nyckel vara behändig.

Bra saker att kolla till en början? Tja, lyft bilen, ta av däcken och kolla bromsar, fjädring/dämpare och hjulhus (efter rost) först. När du lyfter bilen kan det vara bra att kolla underredet också, efter rost och rör som inte sitter fast ordentligt. En service skadar aldrig när man köpt ”ny” bil, så byt olja, filter och kolla tändstiften.

Sist men inte minst, se till att gå med i Saabklubben på riktigt också. Då får du tillgång till våra exklusiva reservdelar, medlemstidning, rabatter, träffar och mycket mer. Läs mer på https://saabklubben.se/bli-medlem/

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng