Svar till: 9000 -98 A50 Hajen!

Forum Övrigt Projekt / Min bil 9000 -98 A50 Hajen! Svar till: 9000 -98 A50 Hajen!

#376159
oskarforsberg
Deltagare

Så det jag märkt under mina ca 400mil hittills och tänkte ta tag i så fort som möjligt är följande:

Antennen är trasig och rör sig inte, en detalj men viktig sådan! Gissar att jag måste skaffa en helt ny enhet. Vet inte heller hur den sitter kopplad till stereon, om jag måste ha orginalstereo för att den skall röra sig eller om det går med vilken stereo som helst?

Däck och fälg, nu har jag bra däck på. Skall bara byta fälgarna framtill.

AC, kyler ibland, värmer ibland, lite beroende på feeling. Går alltid att få kallt om jag pressar ner tempen till cold så gissar att det är någon givare som behöver bytas alt. att hela huvudenheten är knas.

Fronten ser lite taskig ut med stenskott, avflagnad färg och lös grill.

Framskärmarna ser ju heltaskiga ut! Hoppas kunna hitta hela i rätt färg på skroten för att komma billigt undan, men kan nog inte hoppas på det…

Emblem bak är borta. Fanns ju att köpa på festivalen, om jag hade insett då att jag skulle köpa en 9000 någon vecka senare hade jag ju slagit till…

Passagerar dörren har varit utsatt för inbrott/försök. Syns inte så bra, men det är ganska trasigt kring handtaget. Lika bra att fixa det, men då måste jag ha en ny dörr.

Lampreglaget är löst.

Säkerhetsbältesskylten lyser inte för föraren, vet inte om det sitter en givare i stolen. Tycker jag har sett att det inte skall göra det, utan att den alltid skall vara på eftersom någon bör sitta i förarstolen…

Instrumentbelysningen är decimerad.

Instrumentpanelen, här behöver jag eran hjälp! Jag tror att det skall sitta en sådan där snygg trä imitationspanel framför, men det kanske det inte ska?

2015-06-27-22.56.55

Sätesvärmare på förarstolen, det här är den viktigaste funktionen i en bil och den fungerar inte :argh

saknar högtalare bak

bakluckan läcker…

baksätet går inte att sätta fast (altså från fram/nedfällt läge)

såååååååå…. det där blev en ganska lång lista, och då har jag inte tagit med oljebyte, filter och övrigt som kan vara bra (har hört dra åt topplocksbultarna från det andra forumet) vad mer rekomenderar ni görs?

Har hittils inte haft tid att kolla hur jag skall göra något så därför kan några frågor visa sig självklara så snart jag börjar kolla på det, men hoppas att jag får någon form av fritid snart så jag kan sätta igång!

2015-06-27-22.56.55

99 -77 luftfjädring och förgasare
900i 8v -88 finbil
9000 2.0t -98 trimmad bruksbil

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng