Svar till: Busbilsobjekt T16 -83 och nya busbilen 2D T16

Forum Övrigt Projekt / Min bil Busbilsobjekt T16 -83 och nya busbilen 2D T16 Svar till: Busbilsobjekt T16 -83 och nya busbilen 2D T16

#378145
saabaero
Deltagare

Jo, det är väl ingen slump att även rallybilarna hade oljekylare när det begav sig och jag har både pump och kylare liggande men meklusten har fattats.
Tror egentligen inte att det är lådan som genererar mycket värme. Tendensen är tydlig att motoroljan värms först och strax efter kommer transmissionen och till sist blir även vattnet varmt. Transmissionen värms snabbare om man kör aggressivt så diffen får jobba mer så det kan man styra över själv till viss del.

Att det slits i lådan är uppenbart när man ser färgen på oljan. Den blir ganska fort svart men om det beror på smörjproblem eller stumhylsan är väl osäkert. Är ju bara pinjonglagren som visar tecken på slitage och det kommer efter ganska få mil.

Lite extra oljevolym är nog inte fel men nackdelen är väl att det går lite tyngre och genererar mer värme.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng