Svar till: 900GL 1982, nybliven ägare söker mektips

Forum Modellspecifika forum OG900 900GL 1982, nybliven ägare söker mektips Svar till: 900GL 1982, nybliven ägare söker mektips

#378152
askelius
Deltagare

Hej!

Häftigt med äldre version av OG 900 som bruksbil!

Vad det gäller rost och rostskydd så skulle jag rekommendera att köra med dinitrols produkter, i ett första steg deras ML som är ganska tunnflytande. Denna produkt bör man lägga först innan någon form av tjockare rostskyddsmedel appliceras för att det skall dra in i eventuell rost. Kallpressad linolja är inte heller helt tokigt som ”steg 1”, dock ej kokt då denna har större molekyler som gör att den penetrerar sämre i rostporer. Nästa steg är en tjockflytande (typ tektyl) att applicera, då brukar jag använda mercasols produkter, Dinitrol fungerar säkert lika bra. Detta kallas för ”steg 3” enligt gradering för mercasol. I hjulhus kan man använda underredsmassa för att få ett tjockare slitskydd men jag upplever att ”steg 3” produkter är tillräckligt nötningsbeständiga om man inte kör mkt grusväg såklart. Även i hjulhus skall man ta en tunnflytande produkt först. När det gäller dörrar, baklucka, huv insida skärmar så är det endast tunnflytande som gäller, viktigt att dräneringar i dörrar och baklucka är fria från smuts. Allra viktigast är förarbetet, att man gör grundligt rent och får bort så mkt rost som möjligt innan rostskyddsbehandling för ett bra resultat.
Vad det gäller bromsarna så verkar dina främe bromsok och dess bygel vara slitna, därav klonkade ljudet vid backning, de som är duktiga med svets kan fixa detta genom att bygga på lite material där det är slitet, alt byta ut mot bättre. Att bromsen inte alltid fungerar som den skall beror sannolikt på huvudcylindern. Har ej renoverat en sådan så kan ej säga svårighetsgraden i detta. ang växellådan så hade jag börjat med ett oljebyte för att se om det hjälper.

Lycka till med projektet 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng