Svar till: Blaupunkt-mania!

Forum Övrigt Off Topic Blaupunkt-mania! Svar till: Blaupunkt-mania!

#378656
Janne Hagnell
Moderator

YES! ÄNTLIGEN! Jag har lagat en av mina Blaupunktar! :mrgreen: :mrgreen:
Det var Stockholm CR:en (den som i Sverige såldes i paket med klothögtalarna) som bandaren var död på. När jag öppnade kunde jag raskt konstatera att drivningen varken gick runt eller matades in i kassetten. Genom en glipa i chassit kunde jag se något svart, snörliknande sticka fram – kunde det vara en trasig rem?
Efter att ha tagit mig in i apparaten kunde jag raskt konstatera att det ska finnas två remmar: En stor som låg där avsliten och en mindre av vilken jag inte såg ett spår! Raskt dit med två gummiband (inte optimalt, jag vet, men det får sitta så länge) i lämpliga dimensioner å så i med ett band – TADA, FUNKAR! 😀 Snabbspolningen har en liten tendens att generera bandsallad, men jag brukar inte använda den ändå.
Enda återstående problemet var att skallampan var trasig, men det är ofta en tämligen enkel operation på dessa apparater och lampan är av typen instrumentbelysning i äldre bilar, så det var raskt fixat.
RIKTIGT skönt att äntligen få till något efter allt fruktlöst mekande!

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng