Svar till: Kopplingproblem trots NY slavcylinder

Forum Modellspecifika forum OG900 Kopplingproblem trots NY slavcylinder Svar till: Kopplingproblem trots NY slavcylinder

#378866
Ståhlbom
Deltagare

Bromsarna ska inte behöva luftas men du kanske har misslyckats med kopplingsluftningen.
En vanlig tabbe är att ”kopplingsfacket” i behållaren blir tomt under luftningen så man får in luft igen. Jag brukar toppfylla behållaren vid kopplingsluftning och sedan lufta ut överkottet via ett bromsok när det är klart.

Jo, jag råkade få luft genom att ha för lite bromsvätska i behållaren men sen toppfyllde jag och körde igen, blev bra och inga luftbubblor ur luftnippeln.

om du verkligen ser att slavcylindern backar tillbaks så är det huvudcylindern som läcker och ingenting annat. Skulle slavcylindern läcka på det viset så skulle det rinna vätska på golvet. I huvudcylindern så läcker det alltså internt så vätskan går tillbaks till burken, inte läcker så att det rinner ut på utsidan alltså.
Kan ju räcka med en repsats men oftast är de slitna i loppet så man förstör nya packningar fort. Huvudcylindrar till kopplingar har en tendens att slitas ovala dessutom beroende på hur de sitter.

Jag hade en mekkompis i garaget och SÅG tydligt att den NYA slavcylindern backa tillbaka.
Mekkompisen är erfaren mekaniker då han kör folkrace men mestadels mekat med gamla 99:or och han hittade info att luftning på ABS-bilar kan krävas att man luftar HELA systemet därav jag ställde frågan här.
Han lossnade kopplingspedalen och tryckte på huvudcylindern med handen, sa att det kändes normalt om man nu kan känna med handen vet jag inte.

Kan vara så att huvudcylindern läcker lite internt dvs. slavcylindern hinner trycka innan den börjar backa tillbaka.

En annan fråga: OM man behöver lufta ABS-bromssystemet luftar man på samma sätt som icke-ABS bromsar?
Eller ska man ha motorn igång så man har tryck i systemet och lufta?
Verkar vara olika bland ABS-bilar generellt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng