Svar till: Koppling

Forum Modellspecifika forum OG900 Koppling Svar till: Koppling

#379715
Ståhlbom
Deltagare

Nu har jag fått mina kopplingsdelar . Tryckplattan ser ut så här, alltså inte exakt så som på bilderna ovan, men det kommer kanske att passa ändå? Som jag förstår måste jag peta in en distansring så att dessa ”solfjädrar” hålls intryckta för att kunna montera in de olika delarna. Finns det något bra knep? Det krävs ganska hårt tryck för att trycka ner fjädrarna.

Troligen passar tryckplattan, ser som du säger inte likadan som mina tryckplattor i mina 900:or men det finns flera varianter på kopplingsdelar till 99 och og900.

Hur du får in ringverktyget beror på din verkstadsutrustning – har du verkstadspress så använd den och pressa ner solfjädern.
Om inte så kan man använda något tungt och pressa ner solfjädern, en mekkompis till mig har använt hans folkrace-99 med att pressa ner solfjädern! 😀
Du ska alltså ha en hylsa runt om ”hålet” i solfjädern och ha något tungt att pressa ner.

Sen säger mekkompisen att man kan använda skruvstycke och klämma ena fjäder (rödmarkerat i bilden) så går en del av solfjädern inåt och då knackar man i brickor.
Hur du än gör så akta dina fingrar/händer!
Tryckplatta

Hej Andersson_ är det den här packboxen som du menar?

Jag är ganska säker på det är denna packbox:
https://svenskasaabklubben.nordicshops.com/product.html?product_id=5845&category_id=15
Axeln som Andersson kallar för primäraxel heter egentligen lamellaxel för den går genom lamellen och så till drevet för primärväxeln.

Tyvärr slut hos klubben och Speedparts verkar inte ha denna packbox men jag är ganska säker på att Momentum kan hjälpa om man får loss packboxen och tar med den till butiken, är förmodligen inte någon specialare utan en standard-packbox.
Jag har löst såna saker hos Momentum när det gällde packningar och annat till min MC till bra pris, hutlöst dyrt hos Honda.
Alternativ din Saabhandlare.

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng