Svar till: Saab som pendlarbil.

Forum Övrigt Allmänt Saab som pendlarbil. Svar till: Saab som pendlarbil.

#379877
turbocab
Deltagare

Är ju mest en fråga om prioritet och hur mkt pengar man vill tanka för. Jag kommer nu själv lämna Saab för att börja pendla i Diesel-bil, sålde min fina 9-5 Aero igår till känd profil här på klubben. Jag har 6 mil T/R varje dag till jobbet, plus att jag kör jättemkt vid sidan av. Jag har helt enkelt tröttnat på att göra det i en 9-5 Aero som i bästa fall drar 0.8 på Bensin, och då kör jag med ett ägg mellan pedal och fot. Med kommande höjning av skatterna så känns det än mer aktuellt att få ner förbrukningen. Diesel är enda alternativet – jag har troligen ägt min sista 9-5 nånsin. Jag hade såååå gärna behållt den, men det går inte. En lätt överslagsräkning utan överdrift gav att jag skulle spara 10.000 kronor per år i bara drift/bränsle på en dieselbil. Och i ärlighetens namn – en 9-5 är ju inte direkt känd för att vara problemfri, även om mitt exemplar är nåt speciellt.

På Saabfronten är ju en ttid det intressanta alternativet men dom är helt utanför min budget. Så jag för köpa en Diesel av världens näst bästa bilmärke istället – Skoda! 🙂 (Skratta ni gärna, jag älskar dom bilarna….Inredning och instrumentering är inte alls olika Saab i många detaljer, plus att dom inte är över-prisade som VWs bilar med samma teknik)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng