Svar till: Få tag på nav till sportratt?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Få tag på nav till sportratt? Svar till: Få tag på nav till sportratt?

#380430

Lite (o)lustigt att Biltema säljer sportrattar med denna tydligen standardiserade bultcirkel+centrumhål, men inga rattnav ens till modernare bilar. Vem köper dessa rattar när Biltema inte själva tycks ha en susning om var man får tag på naven?

Moto-Lita och Mr Tuning är inte i min prisklass, naven kostar mer än bilskrället är värt! 😀 Begagnat skulle passa fint till sonens A-traktor. Något som förbryllar mig är att Moto-Litas nav heter ” V4 to ’69 (F16H)”. Jag antar att V4 fr.o.m. 1970 fick släpkontakt för signalhornet i stället för kabeln genom rattstången. F16H står det även vid alla andra saabmodeller så jag antar att detta betecknar splines/gänga. Kan det rent av vara någon industristandard?
96:an vi bygger traktor av är en -76:a men inget hindrar att vi sätter en separat knapp för signalhornet vid sidan av ratten så hur det funkar med den detaljen i rattnavet spelar mindre roll.

Någon som har ett gammalt nav liggandes?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng